Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Katova skala v zime

Diskusná téma K článku: Katova skala v zime

Katova skala je výborný cieľ na poldennú túru v Turci, sú z nej pekné výhľady a aj okolitý les s ďalšími skalami je zaujímavý. Východisko je v Sklabinskom Podzámku, ak máte dostatok času, môžete túru spojiť s návštevou hradu Sklabiňa.

Pafi

Pekná trasa, vďaka za pripomenutie, Katovka je krásna a tajomná, išli sme v apríli 2018, spojili s obidvomi Sučianskými hradmi. Vidím, že Soňka, možno nechtiac zaviedla nový termín, vzdušné bralá :-)

Martin knor

Siel som to na trase Turcianska Stiavnicka - Teplicke serpentiny, Dvoriska (skalne okienka), Katova skala, Prieloznica (ciastocne isteny chodnik), Sucansky hrad, a cez Podhradie spat. Na tuto trasu ma inspiroval Dankin clanok a myslim, ze som obehal vsetko co ma v okoli zaujimalo :-).

Tomas Vohlarik

Katovu skalu mam v plane na leto + to nejak spojit so Sucianskym hradom a Klakom. snad sa podari, vyzera to tam aj v zime skvele. az na to "prevzdusnovanie"

Daulagiri

Vzdušné skalné bralá mám rád, niekedy tam isto zájdem vo vegetačnom období keď tie rúbane nebudú tak príliš viditeľné. Nepochybujem že je to pekné miesto.

Sona

Ano, mas pravdu s tymi rubaniskami, no aj tak sa mi tam pacilo, bolo to take vzdusne. A ten les medzi skalami bol pekny, ten si chod pozriet.

Daulagiri

Raz som popod ňu schádzal z Kľaku, ale nebol čas vybehnúť hore, snáď inokedy.
Ale teda priznám sa že tie výhľady takto v zime nič moc. Dobre vidieť mnoho fľakov zrejme nepôvodnej smrečiny a viacero rúbanísk - taká typická lesnícka továreň na peniaze. Ale zas čo by som chcel keďže to už nieje územie NP.

Matobee

Soňa pekné miesto si navštívila. Mne sa tieto výhľady veľmi páčili, keď som sa tu vyskytol na jeseň.
V zime to musí byť ešte väčšia paráda. Niekedy sem tiež takto v zime naľahko vybehnem, keď budem poblíž.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma