Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Traverzový výdych

Diskusná téma K fotke: Traverzový výdych

Po výhľadových hodoch prišlo to, čoho som sa obával, ale aj s tým, na základe výstrah HZS rátal - polom pod Čiernou horou. Potrápil ma a bolo mi jasné, že na vrchol Prosečného to do západu slnka už nestihnem. Z príjemného úseku smerom k lúkam Ostruky som obdivoval jemné krivky Oravskej vrchoviny nad Veľkým Borovým v pomaly zapadajúcom slnku.
Táto diskusia je k fotke na turistickamapa.sk

Matobee

Myslím, že tieto miesta určite nevynecháš aj napriek spomínaným, neradostným okolnostiam.
Snáď vymákneš ešte krajšie počasie. Raz sa sem ešte aj ja vrátim, najlepšie niekedy na jar alebo v lete.

Daulagiri

Ja to tu mám práve vyhliadnuté už dlho, len tie rúbane ma odradili zatiaľ. A v snehu to tu musí byť ešte ťažšie, máš odvahu :-)
Vďaka za report, raz sem snáď zájdem.

Matobee

No ja som tieto trasy dlho prehliadal, ba priam si ich až nevšimol. Ale na jeseň som sa vydal s Robom Verseghym na Pravnáč a Lomné. Bola to totálna nádhera, napriek polomom a rúbaniskám.
Sú tu miesto veľmi náročné na prechod, ale s orientáciou by nemal byť problém, keď človek vidí, kde má dôjsť. Horšie to môže byť v hmlách.
Ja som sa vytrápil na Prosečnom z oboch strán. Sú tam horšie miesta. Dajme tomu 2,5 hodiny celkové zdržanie, ale v lete by to bolo o hodinku menej. Dosť problémov spôbovalo množstvo snehu. Keď som rozmýšlal, či je lepšie podliezť alebo preliezť. :-)
Každopádne tieto miesta stoja za to. Mnoho neokukaných pohľadov a nikde nikto. Myslím, že určite neoľutuješ aj napriek, polomom a rúbaniskám.

Daulagiri

Do týchto končín sa chystám tiež, ale už dlhšie ma odrádzajú práve tie polomy a možné orientačné problémy. Aké to tam teda je Maťo, dalo sa to zvládnuť?
Škoda že Chočské lesy to v posledných rokoch tak schytali, nestihol som ich, okrem Choča.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok