Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Podskalský Roháč

Mato_d

To mi je jasne, taketo paradne okamihy trvaju velmi kratko...
Problem je asi fakt v tej kombinacii RAWu a JPGu. Kazdopadne je to pekna fotka.

Luko

Vďaka za ohlasy :).
mato_d - túto panoramu som fotil striedavo do rawu a jpg, kvôli malej kapacite karty som si nemohol dovoliť stále fotiť do rawu. No a takéto svetlo trvalo len pár sekúnd takže mi to na raw, žiaľ zrovna nevydalo..., ale fotka je vytlačená a na stene vyzerá fajn :)

Luko

Rikitan - áno, tiež by som rád dal viacej skál do popredia, ale už sa viac dozadu nedalo ísť, bol som so statívom úplne natlačený pri skalnom brale a širokouhlejší objektív nemám :)(zatiaľ)

Pafi

Luko, "súľovský" zlepenec (konglomerát) je paleogénneho, presnejšie eocénneho veku a jeho denudačné relikty tvoria tie najčlenitejšie časti Súľovských vrchov. Okrem známych Súľovských skál tvorí rovnaký konglomerát aj do podobných foriem vyvetraný hrebeň Podskalského Roháča (skalné veže vrátane malého okna pod vrcholom Roháča). :)

MatusM

Bez debaty, jedna z naj fotiek v nasej galerii. Klobuk dolu Luko, v spravnom case na spravnom mieste!
AK by som mal najst nejake slabe miesto - do kompozicie by sa hodilo trosku viac skaliek v popredi.

Mato_d

Tato fotka ma zaujala uz v nahlade...
Kompozicne je to velmi slusne, ale neviem sa ubranit pocitu, ze prava polovica zaberu je tmavsia a menej "nasaturovana" nez lava.
A kedze su ti komentare ohladom farieb ukradnute, tak ti len poradim - pri foteni panoram okrem manualnej expozicie pouzivat aj manualne vyvazenie bielej, alebo fotit do RAWu ;)

Mlieko

Mne osobne sa foto paci, farby jej davaju taky zivot. Kompozicia je v poriadku, len by sa mi tam hodilo viac oblohy, takto tie oblaky posobia moc nahustene, no je to vec pohladu.

Luko

Ale rozhodol som sa radšej nehodnotiť tunajšie fotky, moc pestré známky by to boli :), asi som moc naučený z fotografických stránok ... Takže komentáre ohladne farieb sú mi ukradnuté, radšej keby ste mi povedali či je zlá kompozícia a ostatné technické záležitosti :)

Luko

pafi - sú to Súľovské vrchy, nie Súľovské skaly, takže tam to nehľadaj, je to asi 10 km južne od nich. Kedysi to patrilo pod Strážovské vrchy, teraz sa to rozčlenilo.

Semanišin

Myslím ,že práve o tom je táto galéria ,ukázať ľuďom všetky krásy Slovenska.

Pafi

Prinajmenšom zaujímavé, mne sa to páči. Tento hrebeň tvorený "súľovským" zlepencom som viackrát prešiel, no tento výhľadový bod mi unikol. Ďalší námet pre návštevu.:)

Blahola

Je to vec vkusu a nemôžem povedať, že sa mi nepáči, ale na digitálnej foto si urobíš zo snehu lávu, ak to chceš. Stačí mať dobre zaostrené. O "chladnej digi foto" sa nedá moc hovoriť. Viď jesenné foto.

Tono

Z mojho pohladu je farba fotografie OK. Nebudem zachadzat do podrobnosti preco. Kedze vacsina je navyknuta na "chladne digitalne fotky" preto su reakcie take ake su.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky