Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Malinovské kamenné more - okruh z Malinovej

Diskusná téma K článku: Malinovské kamenné more - okruh z Malinovej

Nie všetky kamenné moria na Slovenku vznikli len prírodnými pochodmi. Osobne poznám jedno, čo vzniklo ťažkou prácou mnohých generácii miestnych obyvateľov. Keďže sa zrodilo v pote ťažkej driny, správnejšie by sa malo nazývať nie morom, ale poľom. No polia po sejbe dávajú úrodu každý rok, toto mohlo zarodiť len raz. A nie hocijako. Vydalo v minulosti svoje zlaté bohatstvo.

Maria.luprichova

Každý rok 1.mája od vzniku Náučného chodníka na Kamenné more otvárame v Malinovej touto príjemnou turistikou turistickú sezónu. Domácim sa zdá značenie dostatočné, ale podľa článku vidím, že je potrebné doznačenie a najlepšie bude ak oslovíme aj niekoho, kto terén nepozná, aby bol smer chodníka každému jasný. Snáď to bude tento rok lepšie.

Martin knor

Vlani na jar som siel cez nedaleku Solku a Vysehrad. Tiez pekne miesta.

Rozaliadacukova

Priznávam v týchto končinach som bola iba vo Chvojnici,aj to už dávno. Ale rada som si prečítala tvoje dojmi z prechádzky.

Tomka

Vladko veď vieš, že pod lampou býva tma!
A napríklad, ani na Magure som ešte nebola.:)

Vladimir.

Len cez kopec z rodiska máš to, že už poznáš predpokladal by som, aspoň raz aj ja inšpirujem Tomášikovcov

Tomka

Vlado vďaka za tento článok.
Toto si určite pôjdeme niekedy pozrieť.

Jana Turčeková

Pekný, zaujímavý okruh. My sme boli iba na Robotách, (lebo cache) no stálo to za to. Mimoriadne územie. Ticho. A tajomné chrúmanie pod nohami... ;)

Monika kotianova

Pre Prievidžanov cykloturistov je výjazd do Malinovej cez Kúty - Lazany - Porubu - Chvojnicu - Nitrianske Pravno - Malinovú ( Cach )- Lazany - Prievidza taká klasika. Málo kto, ale ide ku kamennému moru. Ja som tam tiež išla na peši a mala som tam veľký bonus v podobe lesných jahôd, ktoré rástli okolo, ale aj v kamennom mori. S ich výskytom na Hornej Nitre v takom veľkom množstve som sa dávno už nestretla. Náučný chodník by sa zišlo lepšie označiť viacerými značkami na vyšších drevených kolíkoch, lebo sa prechádza rozsiahlymi lúkami.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum