Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rovinami v okolí Podhájskej

Diskusná téma K článku: Rovinami v okolí Podhájskej

Rovnako ako viacero pravidelných turistov, tak ani ja nemám veľmi rád obdobie skorej jari v horách. Po snehovej perine zostáva nevábne vyzerajúca utlačená, suchá tráva. Stromy a kríky pôsobia fádne a jediné potešenie prinášajú len skoré jarné kvietky a príjemne hrejúce slnko.

Daulagiri

Samozrejme všade to má niečo do seba, len ja dozrievam akosi pomaly :o) Ale za 30 rokov keď budem v dôchodku a všetko ostatné už budem mať zbehané, ktovie...haha

Peter61

@ daulagiri 18.mája 18:32 : verím, ja som dačo také schytal r.1979: brigáda v Trebišove. A k tomu keď ráno o 7.h bolo 30 st.C a my sme vliezli do výkopu .... Keď som po dvoch týždňoch šiel na víkend domov a ukázali sa Slanské v. v daždi bol to balzam na dušu. To kúpalisko už tuším ani neexistuje.
Takže pre mňa nejaký ranný beh pomedzi polia a posedy pri Podhájskej (4/2018) bola brnkačka.

Matobee

Maťo no neni to určite pre každého. Ja si však rád prejdem aj tieto končiny našej krajiny.
Niekde si spomínal, že by si nepovedal, že raz navštíviš pohoria ako Krupinská planina a Tribečské pohorie. A potom, že ako sa ti tam páčilo. Tak ti len popriať, nech ešte vyzrieš. :-)
Ja si na dôchodok zas nechávam bežkovanie.

Daulagiri

Teda človeče tak na takéto rovinaté končiny som ja ešte nevyzrel haha :-) ale ktovie možno raz na dôchodku...
No takto v skorej jari to bol rozhodne dobrý nápad.

Matobee

Martin Knor ďakujem. Aj mne sa páčilo. Žitavský luh bol naozaj pekný a ako som aj v texte uviedol, bolo by zaujímavé tam stráviť dlhší čas.

Gagigo to už hej, keď si to takto skompletizoval. Tiež sa tam ešte vrátim niekedy v inom ročnom období.

Wbk aj ty to máš určite prebádané krížom krážom. Vravíš teda, že som dobre zvolil skoré, jarné obdobie bez bujarej vegetácie. No niektoré úseky si veru viem predstaviť ako poriadnu džunglu v lete, ako spomínaš napr. pri Žitavskom luhu a hrádzi.

Wbk

Toto sú chodníčky môjho domova a blízkeho okolia. Upozornil by som, že vo vegetačnom období sa na týchto trasách treba pripraviť na značne zarastené úseky (vrátane plnej paľby kliešťov a komárov). Predovšetkým žitavská hrádza na tom býva s porastom otrasne a niekde sa kosí prinajlepšom 2x za sezónu. Napr. aj v tieto dni už je to na Žitave v okolí Mane a Kmeťova poriadne rozbujnené. Značky sú tu všetkého typu, len nemá kto pokosiť :)

Gagigo

Martin, máš pravdu, aj na tých skoro rovinách je pekne a viacej zaujímavých miest. Ja som v marci prešiel všetky tamojšie trasy, spolu 109 km, lebo niektoré úseky aj 2x, ak som chcel prejsť všetko.

Martin knor

Pekna prechadzka. Vlani som sa motal trochu juznejsie v pahorkoch. Rastie tam viacero druhov krivcov. No najviac sa mi pacil dom ludoveho byvania vo Velkych Lovciach. Z Tvojho vyletu ma zaujal Zitavsky luh. Vypada pekne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov