Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okruh z Jasenskej doliny cez Chatu pod Borišovom na snežniciach

Svatopluk Štěpánek

Ahoj Martin,
Takto som raz šiel z Tisovca na Tŕstie a bolí to tie isté galeje. Snežnice bolí takmer nanič.

Martin knor

Uf, a to ste este mali stastie, ze bol odmak. Siel som na Maly Lysec 2 dni potom, ako tam nakydalo snehu. A vyjst strminou za sedlom boli galeje. Pretoze aj ked som zdvihol nohu do dostatocnej vysky (nad snehovy mantinel), tak ked som sa na sneznicu postavil, prepadol som sa a posun bol iba par centimetrov.

Tomas Vohlarik

ahoj babima,

ako si mozes pozriet na mape, z hrebena sme nesli na chatu Havranovo, ale na chatu pod Borisovom. na Havranovo sme sli az na druhy den po ceste spat.

Babima

Nikdy som vaším smerom nešla, len ma zarazilo, že ste v zime zišli na chatu Havranovo. A potom zase nahor. Z Havranova na Borišov je lepšia cesta, možnože letná, ale aj tak menej náročná po letnej značke. A kam sa na takéto zážitky hrabe Poľana. Chlapci, je krásne prekonať sám seba, lenže príroda sa niekedy prekonať nedá. Myslite na to.

Tomas Vohlarik

ahojte, dakujem za precitanie Mato a Mato :-)

matobee - veru podcenil som ho aj ja pri planovani. vedel som, ze tam chodi menej ludi ako na liptovsky hreben, ale take ludoprazdno som necakal. poslednych ludi sme streti na Velkom Lysci, potom az na chate. trasa po rovine na hrebeni bola fajn, najhosie boli stupania na jednotlive vrchy, kde snehova pokryvka stupala a fakt sme posupovali pomaly. a potom preliezanie a obchadzanie popadanych stromov, kde sme nevideli ci sme uz mimo nich alebo stojime na konaroch. "zabavane" bolo aj to hladanie znaciek na zasnezenych stromoch - vid uvodna fotografia, take boli takmer vsetky.

daulagiri - zazitok perfektny, vsetko co si popisal v prvej vete sme zazili. aspon si clovek preveri na co ma a coho je schopny. mali sme toho plne zuby a po prichode na chatu nam odlahlo :-)

2 tyzdne predtym sme boli na Polane a mali sme doslova gycove pocasie: slnko, inverzia, zalahy snehu

Daulagiri

Konečne po dlhšom čase niečo drsnejšie s nocľahom. Kopy panenského snehu, odľahlý náročný terén, časový sklz, blúdenie - ó áno, takto to mám rád :o) To sú tie najsilnejšie zážitky.
Úseky cez Lysec, Malý Lysec, Javorinu som šiel dávno, väčšinou pred 10 rokmi, moc si už nepamätám, no v zime to asi fakt nieje frekventovaná lokalita. Belianska dolina mi v zbierke chýba, ale plány mám.

Pekná trasa, už na začiatku mi bolo jasné že to na chatu za svetla nestíhate a že to bude dobrodružstvo. Super, vďaka za podelenie sa zo zážitkami.

Matobee

Tomáš silný zážitok to musel byť, takto v zime. Dobré sa to čítalo, napínavé.

Turčiansky hrebeň dosť ludí podcení. V zime dvojnásobne. Aj keď posledné roky ako chodí viac ľudí sa chodníky pomaly zlepšujú, ale veru nie je to Liptovský hrebeň.
Z 2/3 rovnakú trasu som išiel na jeseň 2018 a tiež som došiel o 2 hodinky neskôr ako som tipoval. Bolo to o čosi ťažšie ako som čakal a to nebol sneh.
Z Belej-Dulíc som išiel z kamarátom predminulú zimu a tiež nás potrápili haldy ťažkého snehu v stúpaní na chatu. Na druhý deň bolo zas ľadovo po nočnom daždi.
Takéto túry si človek zapamätá.

Ale zas tá krása čerstvej snehovej pokrývky čo ste zažili, resp. momenty vyjasnenia ako napr. fotka Malý Lysec museli byť úžasné. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov