Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Moja cesta SNP 2022 - Rady s vybavou

Diskusná téma Moja cesta SNP 2022 - Rady s vybavou

Caute, kedze sa na SNPecku potrebujem aj adekvatne zbalit a dokpit vybavu, obraciam sa na znalych dlhsich prechodov o rady na vyber vhodnej vybavi. Tyka sa to: spacaka, karimatky, vetrovky a paliciek. Spacak by som chcel do -10, tak aby som ho vedel vyuzit aj v neskoru jesen, ci skoru jar. Zaroven aby nezabral vela miesta. Karimatka by mala byt skladaia, aby sa dala pekne pripojit k batohu z boku alebo zo zadu. Ja stale pouzivam este rolovaciu a ta zaberie kopu miesta a zaroven je problem pri nasadeni ponca. A co sa tyka vetrovky, taka, v ktorej sa velmi nepoti a zaroven vydrzi nejaky ten dazdik. Palicky, ako ich ignorant uvazujem kupit z Kauflandu, ci Lidla. A najlepsie, aby to vsetko nestalo majland, i ked je mi jasne, ze to je mierne vseobecne povedane :D a tiez viem, ze naklady sa rozpocitavaju v case... :) Hlavne potesia vase skusenosti so svojou vybavou. Dakujem za seriozne reakcie. :)

Peter61

@Pavel, nespala na prašane,ale na firne.
Tak či tak, ráno je prašan zvalcovaný na čosi firnovité.

Pavel Forgáč

Peter na snehu je to ešte celkom ok pokiaľ je to prašan. Ale na tvrdej zemi nič moc. Ja som si tú alumatku ešte vylepšil a podšil som si ju izoflexom čo sa dáva pod plávajúcu podlahu. Celkom to zvýšilo komfort. Ale aj tak nič moc. Ako podložka pod nafukovaciu karimatku ok alebo v čase núdze:D.

Peter61

08:51 Pavel Forgáč:
jedna košická dievčina 2x na nej bivakovala v záhrabe, spacák mala nejaký tescoletný.

Peter61

@Pavel: pod tou extratenkou myslíš alumatku ?https://karimatky.heureka.sk/yate-alu-matte/#prehlad/
Čo sa týka otlačeného bedrového kĺbu, vitaj v klube ! Prespal som na stole na verande chaty Giossos Apostolidis – SEO, kríval som celý ďalší deň
svts.sk/1265-na-navsteve-u-12…

Pavel Forgáč

ade.e (29/04/22 18:15) - páperový spacák je oveľa menší a ľahší ako syntetika a taktiež ti aj dlhšie vydrží. Pri syntetickom spacáku som už po 2-3 rokoch cítil degradáciu materiálu a že už nemá tie svoje pôvodné vlastnosti. Ono to perie nie je zase až tak háklivé ako sa hovorí. Tiež som sa toho dosť bál, ale dnes už majú tie spacáky celkom fajn povrchovú úpravu takže trochu vlhkosti mu vôbec neublíži. Napr. teraz pred pár dňami ma zliala poriadna búrka. Nejako nešikovne som uzavrel dry sack a dostalo sa trochu vlhkosti aj ku spacáku, no nič mu to neurobilo. Samozrejme niekam do veľmi vlhkého prostredia (trópy, jaskyne) by som paperák nebral.

Nafukovacia karimatka ani nie je že lepšia, ale je menšia a pohodlnejšia. To sú asi jej také plusy. Ja som na ňu prešiel práve kvôli veľkosti lebo či už klasická penovka alebo tá skladačka majú obrie rozmery a nedá sa to nikam rozumne dať na batoh aby mi to nezavadzalo. Keď som išiel SNPčku, tak som mal tiež penovku tú takú extra tenkú čo má pár mm. Izoláciu to má ok ale pohodlie nič moc. Ja som zvyknutý spať na boku a keď ti celú noc tlačí váha tela na bedrový kĺb, ktorý je na tvrdom podklade tak ráno si myslíš, že si v noci asi dostal reumu. Pod karimatku som dával celtu, alebo nič. Podarilo sa mi jednu prepichnúť. Momentálne často nosím stan tak tam robí ochranu podlaha. Karimatku nosím dnu v batohu.

Inak teraz som mal celkom krst ohňom pre tú nepremokavú bundu od Zajo. Asi za 15 min na mňa padlo tak 30 mm aj s krúpami. Rukávy od lakťov dole premokli ale zvyšok ok.

Lubo

Ak sa nemýlim, tak tá v popredí je ridgerestka

Mylis sa, ta v popredi, to je Sabovcik. 😜

Lubo

R=2,6 je hlodavcov ojeb. To by bola lepsia ako Therm-a-rest Ridgerest (R=2,1), co je asi najlepsia penovka na trhu. Nanjavys moze dosahovat R=2 a aj to len s odretymi usami.

Zaujimave tabulky su tu:
sectionhiker.com/…/sleeping-p…

Kopirujem tu najzaujimavejsiu cast:

Peter61

@ Heňo 8:51
čo sa týka karimatky, supercena, ja som originály kupoval za cca dvojnásobok ( podritník za cca 13 €). Tomu R 2,6 by som veľmi neveril, ale inak vyzerá ok. Tieto skladačky majú výhodu, že keď ju rozpriestrieš napr. do medvedieho pobytového znaku, máš zasranú len jednu stranu. Stáčacie: obe strany.
Btw. v KMC dcéra kúpila za cca Zajo cenu skladačku Freewind, made in PRC

Ade.e

No moje spacaky su uz fakt len z nudze cnost. Jednemu dokonca nefunguje zips, ten pouzivam v lete... :)
Stan nemam a len kvoli SNP ci slovenskym potulkam ho nebudem kupovat. Mozno kvoli zahraniciu...

Ten spacak asi kupim Warg, mozno tak eete Sir Joseph Rimo 600.
Co sa tyka karimatky, co vravite na tuto?
zajo.net/…/hike-1-8-fold-matt…

Klobuk pred vasimi zlatymi rucickami, dnes sa to len tak nevidi, ze si niekto neico sam vyrobi.

Pekm

Tusim tu je samy zrucny krajcir :-) Ja som v tomto drevo tak som vyuzil co je dostat kupit. A k tomu ci brat stan alebo nie...Na nasej SNP sme povodne brali (maly 2 miestny, 2,5kg rozdeleny na dvoch). A ani raz sme ho nevyuzili. Bud sme spali pod altankami, nejakym krytom alebo v horskych hoteloch, dostupnych ubytovaniach a podobne. Zalezi ako moc hardcore chcete ist. Ja by som uz stan druhy krat nebral a asi by stacilo to bivakovacie vrece. Este som s tym nespal v dazdi ale je pravda, ze pri hlave a tam kde dycham zvykne mierne zvlhnut cez noc ale vo vnutri som vobec neni mokry. Inak chlapi fakt super vychytavky si dokazete spravit. Palec hore.

Peter61
Ľubo, k tomu zipsu :-) Keď na mojom TS Himalaya kľakol zips, usúdil som, že na nejaké občasné povaľovanie mi zips netreba a urobil som z neho múmiu. -)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov