Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bielovodská a Litvorová dolina

Diskusná téma K článku: Bielovodská a Litvorová dolina

V okrúhlej desiatej časti série Tatranské doliny sa po prvýkrát pozrieme na severnú stranu Tatier. Nachádza sa tam Bielovodská dolina, jedna z najdlhších a najrozsiahlejších vysokotatranských dolín s viacerými bočnými vetvami. Z východnej strany ju ohraničuje rázsocha (Javorinskej) Širokej s pokračovaním cez Javorový hrebeň, zo západnej strany severná (hraničná) rázsocha vybiehajúca z Rysov.

Lubo

Zo Zamrznuteho kotla na Polsky hreben som nesiel vobec po snehu. Vo Velickej pod Polskym hrebenom bolo jedno vacsie snehove pole, no nie vo velmi exponovanom terene. Ale bol som rad, ze mam so sebou cepin, citil som sa istejsie.

Priapajam pohlad na Prielom z vystupovej trasy do Polskeho hrebena.

Tajbik

ahoj Ľubo, prosím Ťa, aké boli podmienky pod Poľským hrebeňom od Bielovodskej, čo sa týka snehu? Dík

Lubo

Podobnu turu som bol tuto nedelu. Siel som ale az do Tatranskej Polianky. Miestami som mal pocit, ze robim asi 543. fotku Mlynara. Urcite by z mojich fotiek slo urobit verny 3D model :-).

Daulagiri

Tu som ešte nebol, vyzerá to úžasne, super počasie ste vychytali. Ten amfiteáter s Kačacím plesom je malebný, aj masív Mlynára.
Musím povedať že ma tie scenérie nadchli, mal by som sa sem čo najskôr vybrať.

Janabilesova

Krásne fotky a zachytené scenérie... Veľmi rada som si pripomenula tieto miesta aj s typickým tvarom snehu nad Kačacím plesom, aj sedlom Pustá lávka nad ním. Na Kačacom plese sme mali šťastie na kačacích obyvateľov. Myslím, že v tejto doline nie je na škodu ju ísť oboma smermi, lebo v každom smere je to iné. Náhdera...

Martin knor

Nadherne obrazky. Siel som Bielovodskou dolinou iba raz a to dolu. Musim sa tam co najskor vybrat aj opacnym smerom.

Cyro

Dakujem za inspirativny clanok. Bez navstevy severnych , tak trochu tajomnych dolin by "zbierka" milovnika Tatier urcite nebola kompletna.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma