Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Tajomná Revúcka vrchovina

Diskusná téma K fotke: Tajomná Revúcka vrchovina

Napriek avizovanému horšiemu počasiu som vyrazil do čoraz známejšej Brdárky. Risk však nie je vždy zisk a tak prevažne v hmle, daždi a aj bez rozkitnutých čerešní, som sa sám tútal týmito končinami. Večer a skoré ráno mi však dopriali pár čarovných chvíľ. Jednou u najkrajších bol pohľad z Vdovčíkovho kresla na bohato zahmlenú Revúcku vrchovinu.
Táto diskusia je k fotke na turistickamapa.sk

Daulagiri

Brdárske čerešne sú lotéria :o) Tento rok a aj minulý bola jar chladná a vegetácií to dlhšie trvalo kým vybuchla. Ťažko sa to odhaduje.

Matobee

Tomka ďakujem. Malo to samozrejme svoje čaro. Hmly mám rád.

Tomka

Čerešne síce nevyšli, zato fotka áno!:):)

Matobee

Veru nevyšlo Maťo, ale zas vedel som do čoho idem z hľadiska počasia. Naskytla sa mi príležitosť vyraziť, tak som išiel.
O čerešniach som hútal aj ja, či už sú, alebo nie. Pozeral som fotky z minulých rokov a prevažne už v tomto termíne bývajú rozkvitnuté. Ale už cestou vlakom cez južné Slovensko som videl, že vegetácia je slabo rozvinutá a čerešne určite ešte nebudú v plnom kvete. Samozrejme hlavne zaúradovala chladná jar tohto roka. Vrátim sa určite, nabudúce z Rejdovej. Malo to však svoju atmosféru aj v tajomných hmlách. :-)

Tak je, známe fotogenické miesta sú dosť navštevované. Ale tu je to asi prevažne nárazové. Ja som na 42 km trase za deň a pol stretol len jedného turistu. V Brdárke a okolí nebol podvečer a ráno ani duch. A cez Kobeliarovo, sedlo Filipka až po Tureckú totálna samota. Tento úsek by sa ti určite v tomto smere páčil. :-)

Daulagiri

Takže ti to nevyšlo podľa predstáv Maťo, je dôvod vrátiť sa ;-) Akurát včera sme s kamošom spomenuli Brdárku a premýšľali či už budú čerešne rozkvitnuté. Ja som tipoval že ešte nie, lebo tohoročná jar je chladná.

Je to už 10 rokov čo som sa tu potuloval. Odvtedy sa s tejto neznámej viesky stala vychýrená lokalita. Občas premýšľam či nieje aj trochu na škodu že turizmus postupuje úplne všade...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma