Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jarný výlet Čachtickým krasom

Diskusná téma K článku: Jarný výlet Čachtickým krasom

Najsevernejší výbežok Malých Karpát nad Čachticami som navštívil už viackrát, avšak vrchol Drapliaka bol pre mňa doposiaľ neznámy. Využil som teda krásny slnečný deň a pobral sa na menšiu vychádzku, s plánom vystúpiť naň a prezrieť si niektoré krasové lokality v okolí.

V.v.l.a.a.d.o.o

@Piffo Neviem načo bolo potrebné ohraničovať lom takým valom, keď by tam stačil plot ale samozrejme je to logické vysvetlenie. Aj z mapy terénu pekne vidieť, že val je akurát od začiatku lomu po koniec. Tam, kde som sa vrátil na značku som ešte našiel hrdzavú tabuľu so zákazom vstupu do lomu.

@Martin Áno, tie vyhliadky zo skál sú veľmi pekné, šiel som tadiaľ nedávno začiatkom jari. Vtedy som sa motal aj na Salaškách, kde práve vo veľkom kvitli chochlačky

Martin knor

Vlani na jar ten mostik este stal. Pacil sa mi zlto znaceny hrebienok zbiehajuci do Visnoveo. Su z neho pekne vyhlady na Cachticky hrad.

Piffo

Tu som v 80-tych vyrastal, na sidlisku Hajovky, blizko ku kamenolomu Zongor, ktory v tej dobe bol dokonca v obmedzenej prevadzke. Na Kamennej som bol preto kazdu chvilu.

Ak som dobre pochopil popis, tak mi to vychadza, ze ten val bol v skutocnosti moderna vec. Bolo to ohranicenie uzemia lomu a na jeho vrchu bolo oplotenie, ktore zabranovalo pristupu nepovolanym. To oplotenie nebolo dalej od lomu, pretoze bolo potrebne nechat volnu lesnu cestu na pristup k ceresnovemu sadu (uz davnejsie komplet vytaty), ku poliam za lomom (pamatam si velke lany ribezli) a aj ku salasu.
Ten bol zhruba tam, kde si ho ocakaval, ale uz v tych 80-tych to bola vacsinu casu opustena budova, ku ktorej sa chodilo na rodinne opekacky, sem tam s marnym pokusom o zriadenie bufetu. Cize by ma neprekvapilo, ak by uz po nom neostalo nic.

Stare oplotenie pri pristresku mi veru nic nehovori, ale pochybujem,ze suviselo s lomom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma