Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Z úbočí Smrekovice

Diskusná téma K fotke: Z úbočí Smrekovice

Pár sto metrov Stanišovským sedlom som sa ocitol na okraji peknej horskej poľany s názvom Kotlina. Z nej som si všimol redší porast na južnom svahu Smrekovice odkiaľ by mohol byť nejaký ten skromnejší výhľad. Odbočil som teda z chodníka a v prichádzajúcom slabom daždi som sa pokochal okolitými Nízkymi Tatrami z pre mňa novej perspektívy. V diaľke bolo vidieť zasnežené svahy Strednej hole, bližsie Veľký Bok a mnoho menej známych vrcholov spomínaného pohoria. Zaujímavym bol aj pohľad na blízke, mohutné Slemä a nasvietený, biely hrebeň Štiavnice.
Táto diskusia je k fotke na turistickamapa.sk

Daulagiri

Niekedy plánujem ísť celým bočným hrebeňom z Jarabej cez Ohnišťa a túto Smrekovicu do L. Jána, možno sa raz podarí.
Vďaka za report.

Matobee

Maťo hehe. No vieš, je to moje domáce horstvo, aj keď dosť ďaleko od domova. :-)
Úsek touto červenou mi prišiel ako celkom slušná divočinka, aj keď chodník je fajn. Keď som obchádzal polianky kúsok mimo chodníka, celkom mi aj "stískalo riťku". Aj preto, že tentokrát vôbec nik nevedel o tom, kam som išiel. Čo je chyba. Pôsobilo to dosť medveďovo a aj nejaké vlčie hovienka som postrehol.
Na záver, neodporúčam stúpať z Jánskej doliny. Drsný strmák.

Daulagiri

Cez túto Smrekovicu mám v pláne niekedy ísť v rámci prechodu tohto bočného hrebeňa. Vidím že si ma predbehol :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky