Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: „Na Východe nič nie je“ II.

Diskusná téma K článku: „Na Východe nič nie je“ II.

A ja by som doplnil tento, už preslávený výrok, že na krajnom Východe nič nie je. Lebo to som si donedávna myslel o oblasti popri hraniciach s Ukrajinou. Teda okrem drevených kostolíkov. No postupne sa mi ukazovali rôzne zaujímavosti, až ich bolo toľko, že to stačilo na štvordňovú túlačku.

Martin knor

Siel som ten usek z Topole do Ruskeho potoka. Znacenie je tam otrasne. Na smernikoch je napis, ze trasu ma na svedomi sprava NP Poloniny, teda nie znackari KST, a podla toho to vypada. Clovek co to znacil sa neunuval davat tam priebezne znacky. Najnarocnejsie to bolo nad Topolou, kde lesny robotnik vysekaval brezy a stahoval ich traktorom krizom-krazom cez les. Bez priebezeho znacenia tam turista ide naslepo. A preco usek nad Ruskym potokom presunuli z lesa na luky kde nemali sancu davat znacky, tak to uz vobec nechapem.

FunTTomas

Pred dvomi rokmi sme na vrchoch Hajdošík a Kučalatá našli toľko munície z 2. sv. vojny, že som to nahlasoval polícii. Ale či ju zlikvidovali, tak to netuším. Normálne na križovatke lesných ciest bola "naukladaná" lesnými robotníkmi na kôpky, aby sa nepovaľovala len tak po lese. Niektorá munícia bola vrastená do bukov...

Gusto

matobee

aj spej je dobrý, samozrejme musíš ho použiť rýchlo, ešte kým k tebe pribiehajú, nečakať, kým sa do teba zahryznú, hehe

problém je , ked je tých psov viac

ja som ho použil raz v živote na psa , nie príliš veľkého, ktorý mi išiel po nohách

asi na sekundu sa zarazil a zatváril strašne sprosto a potom sa otočil a utekal, len sa tak za ním prášilo

Matobee

Peťo ďakujem za avízo. Pardon, petardy. Pomaly bude človek, čo sa bojí, chodiť do lesa ozbrojený ako do vojny. Hehe.

Martin knor

Tak, cloveku uz pri pohlade na mapu napadne, ze ta modra znacka asi nebude moc pouzivana. Ale mal si zazitok. Prekvapuje ma, ze Ta nelakalo pozriet sa na Kremenec.

Peter61

maťobee: nie spray, ale pyrotechnika : škrtacie petardy.

Matobee

Henrich dobrý nápad takáto túlačka. Tiež som už pokukoval po týchto končinách na juhu Polonín a nižšie. Veľmi zaujímavé a poriadna divočina. Pekné zábery, najmä z Predného Hodošíka na pomedzí dňa a noci, skutočne úžasná atmosféra. A tiež drevené kostolíky. Dík za článok. :-)

Prekvapilo ma to stretnutie zo psami. Povedal by som, že ty takých stretnutí musíš mať za sebou ajáááj, vzhľadom na tvoj štýl turistiky, po lazoch, starých obydliach a často mimo značiek.
Ja chodím prevažne po značkách, síce aj najzašitejších a takéto strety zažívam minimálne raz za mesiac, dva. Naposledy v Štiavnických vrchoch pred vyše týždňom. Naštastie to boli menšie psíky, aj keď 5-6 kusov. Nič príjemné, najmä keď poriadne kusy vybehnú.
Špekulujem aj ja nad sprejom ako radí Peťo.

Boro

Pekná túlačka. Tam som nikdy nebol a už ani nebudem. Škoda.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov