Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tri koruny – májová Okraglica

Diskusná téma K článku: Tri koruny – májová Okraglica

Tri koruny je kopec v Pieninách. Nie najvyšší, no rozhodne najznámejší a najfotografovanejší. Bez pochýb je symbolom celých Pienin, menšieho pohoria bradlového typu, ktoré sa z časti nachádza v Poľsku a z časti na Slovensku. Pretína ho hraničná rieka Dunajec.

TomXX

Na rovery (bicykle) v požičovni bacha, dostali sme také haraburdy, že som ich na pol ceste chcel hodiť do Dunajca :)

Daulagiri

V Pieninách som bol len dvakrát (zo školy a s rodičmi), ale už je to zrejme viac ako 20 rokov. Chcem sa sem vrátiť a komplexnejšie to tam prejsť, len diaľka je prekážkou.

Tie podmienky čo ste vychytali sú absolútne dokonalé, len otváram ústa a naživo to musel byť obrovský zážitok.
Jarné inverzie niesú časté, ale keď vyjdú tak v kombinácií zo sviežou zeleňou je to pecka. Vďaka za sprostredkovanie zážitku.

Mariad

Peťo, vďaka za skvelý opis túry a parádne snímky.Pred pár rokmi sme išli na Tri koruny rovnakou trasou, pod Zámkom nás chytila búrka a následne opar tiež zaplnil celé údolie Dunajca, ale nebolo to také pôsobivé, ako na tvojich snímkach.
martin knor,
s mužom sme mali vstupné na Tri koruny za záhorácku slivovicu, následne aj odznáčiky. A za odznáčiky z Troch korún sme mali zadarmo vstup na Sokolicu:-)
Kompa funguje a je to príma služba, akurát na druhej strane som neskutočne pobavila Poliakov otázkou, kde že si to môžeme požičať "roverky" do Červeného Kláštora. Že v Lesnici:-) Tak aby mali ešte krajší zážitok, vyzula som sa a odkráčala do Lesnice naboso, bolo to lepšie, ako v premáčaných zaparených topánkach. V Lesnici v požičovni sú bikov mraky, ale zhodnotili sme , že by bol zločin ísť prvýkrát v živote popri Dunajci na bikoch a bolo to dobré rozhodnutie, údolie Dunajca je čarovné.

Martin knor

Dobree. To schodisko je ozaj strasne. Tiez sme ho mali zadarmo, boli sme mimo sezony.

Ale pozeram na mapu, pod Sokolicou je vyznacena kompa. Pred par rokmi sme to museli obchadzat dookola cez Kroscienko. (Marne som presviedcal kamarata, ze rieku prebrodime.)

Matobee

Skutočne fantastické podmienky a nádherné zábery. S tými hmlami to nemá chybu a pôsobí to skutočne jesenne. Z omylu vyvádza len okolitá zelená krajina.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma