Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ján Budaj o tom, či je medveďov priveľa a o výjazdoch na horské chaty

Aďo.4

Nedávno sa šéf zásahového tímu medveďa hnedého Michal Haring vyjadril v rozhovore pre Aktuality, že len nešťastnou náhodou môže medveď zaútočiť aj na vrchnú časť tela alebo na tvárovú časť... Asi slovenské medvede nečítali jeho článok , keď útočia aj na vrchnú časť tela.. Viď. Donovaly , Kremnica, Poľana a atd.. Kde tí soudrouzi urobili chybu ?? Takže zvýšenie počtu ľudí zásahového tímu pomôže pri stretoch s medveďom ??? Jedno rozhodnutie lepšie ako druhé od pána ministra..

Mba_sk

Extrémna neschopnosť, všetkých zainteresovaných, dohodnúť sa na riešení, skôr či neskôr skončí nejakou extrémnou situáciou.
S extrémnym riešením.

Tramtária

Nie, takýto poplatkový lov tam bežal na rôzne výnimky aj predtým. Toto by malo byť rozhodnutie vlády, tak ako to majú aj inde, tuším 10% z populácie dole. Ak to dobre chápem, tak po už silnom tlaku verejnosti.
Ale vychádzam len z jedného článku, môžem sa aj mýliť. Možno kdo sleduje rumunskú politiku, bude vedieť viac.

Tramtária

Rc, myslím že tento rok už aj tí rumuni odsúhlasili reguláciu cez kvóty. Tam bol zákaz lovu od roku 2016. Zdá sa že sme v európe zostali v tomto našom postoji už úplne sami.

Rc

V takom estonsku, kde maju tiez dost medvedov, za manazment medveda neminaju verejne zdroje, tam to vymysleli inak. Davaju si za to dokonca platit. Ako sa hovori, dve muchy jednou ranou.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum