Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ennstalské Alpy - popod májový Reichenstein

Diskusná téma K článku: Ennstalské Alpy - popod májový Reichenstein

Eisenerzer Reichenstein je pohorie v Ennstalských Alpách (Ennstaler Alpen) nachádzajúce sa v rakúskom Štajersku. Najvyšším vrchom pohoria je Reichenstein s výškou 2165 m a celej oblasti dominuje devónsky vápenec. Na Reichenstein sa dá vystúpiť severovýchodnou trasou z mestečka Präbichl alebo z juhu od chaty Hirnalm nad mestečkom Trofaiach. Oba východzie body sú len niekoľko minút od diaľnice.

Kofoluska

Mne bola tá chata tiež nepríjemná a to sme tam ani nespali :-D
Nakoniec sme ale išli z Voisthalerhutte nazad cez Graf Meran Steig hore k Schiestlehause, odtiaľ po planine k Hauselalm a dole do Bodenbauer. Krásna túra, ale na druhý deň celkom náročná. Hlavne ten cca trojhodinový neustávajúci zostup :-D Ale syn to vo svojom veku takmer 9 rokov dal na pána.

Martin knor

Dobra volba. Ja som spal so synom na Schiestelhause a podla mna je to najodpornejsia horska chata na akej som kedy spal. (Teda, najodpornejsia rakuska. U nas som zazil aj horsie.)

Z Trawiessattel sa da ist cez Karlhochkogel, ci aspon vybehnut nan. Siel som cezen na snezniciach : hiking.dennikn.sk/…/hochschwa…

Kofoluska

Vidíš Mato, akurát dnes odchádzame so synom do Bodenbauer, spíme tam a zajtra vyrazíme na Hochschwab cez G ´Hakcte. Spíme na Voishlerhutte či jak sa to píše. A v nedeľu cez Trawiesatell nazad k autu pri Bodenbauer. :)
23.7. máme na tej chate tiež nocľah, ale to chcem zobrať východnú časť pohoria. Bez výstupu na Hochschwab, keďže pri kríži budeme stáť zajtra. :)

Martin knor

Parada. Pred par dnami som sa vratil z Hochschwabu, takze som pri pohlade na obrazky az tak "neslintal" :-).

Siel som Vasu trasu ked som presiel Grete Klinger Steig. Oficialne ma ferata narocnost B/C, ale je starsia, po novom by jej dali skor B. Nie je na nej vela srotu, je vsak dlhsia a plna vyhladov, kedze ide hrebienkom. Velmi sa mi pacila.

Neskor som bol aj na Reichensteine z Prabichlu. Tura je to vcelku v pohode, nedaleky Admonter Reichenstein je ovela narocnejsi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov