Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez Goassteig na Hohe Veitsch

Diskusná téma K článku: Cez Goassteig na Hohe Veitsch

Malý, na mape pomerne nenápadný vápencový masív Veitschalpe, zastrčený medzi Hochschwabom a Schneealpe, je najvyšším masívom Mϋrzstegských Álp. Od najvyššieho vrcholu Hohe Veitsch (1981 m) na západe sa tiahne na východ po Klein-Veitsch-Alm v dĺžke približne 5,5 km. Ak máte radi krasové pohoria so závrtmi, prepadliskami, priepasťami a rôznymi skalnými útvarmi, ste na správnom mieste. Od Bratislavy ho navyše delí len niečo málo cez dve hodiny pohodlnej jazdy väčšinou po diaľnici.

Martin knor

Vypada to zaujimavo. Na Hohe Weitschi som bol zatial dvakrat. Prvy krat s braskom od severu z Niederalplu (z osady, nie zo sedla) a bola to paradna tura. Hore vsak fukal taky vetrisko, ze mi pod Wildkammom vytrhol z vrecka vreckovku a odniesol ju nevedno kam. Druhy krat som siel od Radwirtu hore Teufelsteigom a dolu od Grundbauernhutte dolinou po prejdeni celej planiny. Avsak najviac sa mi pacil vystup zo sedla Niederalpl hrebenom Wildkamm. Menej zaujimavu cast na samotny vrchol Hohe Veitschu som uz nedal, bo som to siel poobede po vybehnuti ferat na Spielmauer, vid hiking.dennikn.sk/…/spielmaue…

Kofoluska

Krásne počko ste vychytali :) Ja som tam mala oblaky. Ale výhľad na Veitschalpe som si vychutnala teraz cez víkend, keď sme zostupovali so synátrom z Hochschwabu ku Voisthalerhutte :)

Lubo

Toto som bol na skialpoch v januari 2020 este pred koronou.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum