Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Gabčíkovský okruh

Diskusná téma K článku: Gabčíkovský okruh

Po rokoch som sa znovu odhodlal na turistiku po absolútnej rovine v okolí od Veľkého Medera až po Bratislavu. Keď som kráčal úsek Veľký Meder – Čičovské rameno – Sap, stretol som partiu turistov, ktorí sa zúčastňovali DP Gabčíkovo – Veľký Meder. Vtedy som si uvedomil, že po zelenej značke z Gabčíkova do Sapu som ešte nešiel, a bolo rozhodnuté o ďalšom cieli budúcej túry. Možno to bolo trošku symbolické rozhodnutie, veď sme si práve pripomínali 80. výročie atentátu na Heydricha Gabčíkom a Kubišom. Autobus ma v sobotu o 8.30 h odviezol z AS Nivy a krátko pred 10-tou som vystúpil v Gabčíkove pri kostole sv. Margity Antiochijskej.

Rc

No znie to dost komicky mat NP na okraji asi najviac znecistujucej chemickej fabriky v krajine. Skoda ze sa Budaj zlakol tlaku oligarchov a nepokracoval v plane prestahovat ten ropny kolos niekam na menej nebezpecne miesto. A druhy gol je to zrusenie realizacie aspon docasnej ochrany tej vrakunskej skladky, ktora spolu s tou rafineriou ohrozuje podzemne vody zitneho ostrova, nasej najvacsej zasobarni pitnej vody.

Martin knor

Ano, zveri vidno v tychto oblastiach viac ako v horach. Ale ako pises, vie tu fukat neprijemny vetrisko. Vlani v zime som siel popri rezervacii Dropie (ktora uz stratila vyznam, pretoze dropy tam neziju) a prechadzku som si musel kvoli velmi silnemu vetrisku skratit.

Samkoh

tú zelenú Gabčíkovo-Ňárad som išiel tento rok v rámci odreagovania sa na popolcovú stredu. Od vyjdenia z Gabčíkova je veľmi zle značená a miestni kombajnisti priamo na poľnej ceste, ktorou vedie, o nej nevedeli nič. A červená Gabčíkovo, prístav-Gabčíkovo, kostol je tiež riedko a neprehľadne značená.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma