Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Najvyššie vrcholy slovenských pohorí - 4. časť

Diskusná téma K článku: Najvyššie vrcholy slovenských pohorí - 4. časť

Štvrtý zo série deviatich článkov, v ktorých predstavím moju púť po 51 najvyšších vrcholoch slovenských pohorí. Túto časť som pracovne pomenoval Orava a Kysuce, keďže väčšina kopcov sa nachádza na severe krajiny. Ide o nasledovné vrcholy: Veľký Polom, Veľký Javorník, Minčol, Babia hora, Pupov, Veľký Kriváň, Veľká Rača, Skorušina a Veľký Choč.

Martin knor

Zo zapadneho vrchola Pupova bolo treba ist kusok cez borievcie a prisli by ste nie na chodnik, ale na lesnu cestu, ktora vedie na vychodny vrchol.

Inak, spominam si na traverz zladovateleho severneho svahu Deresov. Bolo zrejme, ze sa smyknem, iba nebolo zrejme kedy. Bol som preto pripraveny a ked mi nohy usli, vrazil som ruku cez zladovatelu krustu do snehu. Vdaka tomu som nezletel par 100 metrov po zladovatelom svahu, iba som sa trochu skrvavil.

Matobee

Cieľ zdolať všetky najvyššie vrcholy všetkých našich pohorí a horských celkov je skvelé pre vytvorenie si obrazu o slovenských horách a dá sa povedať aj o Slovensku, podobne ako aj uvádzaš v prvej časti seriálu. Dobrý výkon. :-)

Mnoho z nich, najmä na strednom Slovensku som už navštívil a teším sa na ďalšie na východe a západe. Síce neni mojim cieľom primárne zdolávať vrcholy, ale oveľa širšie spoznanie našej krajiny. Z časti sa podobnej aktivite sa venujem tiež.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma