Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Neskorojarnými Levočskými vrchmi z Levoče

Matobee

Sepp, Maťo D ďakujeme za report a doplnenie aj z iných častí Levočských vrchov. Sú to prevažne potešiteľne správy. Na ďalšiu návštevu Levočských vrchov sa teraz teším ešte viac. :-)

Mato_d

V utorok som si prešiel cykloklasiku v Levočských vrchoch a môžem potvrdiť, že les sa nielen na hlavnom hrebeni slušne dvíha a stopy po kalamite a rozsiahlej ťažbe postupne miznú. Paradoxne horšie začínajú vyzerať časti Zadnej doliny a na bývalom tankodrome je obrovská skládka haluziny a drevnej štiepky, na ktorej sa makalo aj v štátny sviatok.

Sepp

matobee tri týždne po tebe som prešiel hrebeň Levočských vrchov na bicykli od václaváku po sedlo pod Krížovým vrchom. Rozsiahlejšie pozostatky holorubov vidno len na krátkom úseku v okolí chaty Vinná. Aj v okolí václaváku už rastie pekný mladý les. Tiež som bol prekvapený, lebo som čakal rozsiahle rúbaniská, ale až na spomínaný úsek pri chate, sa žiadne nekonali :) Hore na hrebeň som šiel z Tichého Potoka a až na malé výnimky vedie cesta pekným lesom, v dolnej časti starým, v hornej prevažuje mladina.

Matobee

Lubo, Martin no páni môžete niekedy oživiť spomienky a vytvoriť si nové, verím, že krajšie.

Martin dobrý postreh, aj ja som si všimol z Mišových starších článkov, že chodím dosť podobne. :-)

Martin knor

Nuz, mam na Levocske vrchy horsie spomienky. Ale v tejto juznej casti som este nebol.

Inak, trasa je volena akoby ju siel Michal :-D.

Lubo

Spred x rokov mam dost zle spomienky na lokalitu Vaclavak ale tadial si nesiel. Mozno mato_d ak pojde okolo, doplni ako lokalny znalec.

Matobee

Lubo, no pozitívne prekvapko pre viacerých, vrátane mňa. Aspoň pre nedomácich.
Veľmi sa mi páčilo. Na jeseň, v zime repete.

Lubo

Fiha, to uz nevyzera marne. Vdaka za tip

Matobee

Adina tiež som bol v Levočských dá sa povedať prieskumne, kedže som sem zavítal prvý krát. Veru aj ja som bol pozitívne prekvapený, že to už nevyzerá najhoršie, aspoň táto južnejšia časť.
Díky za doplnenie obrázku rozhľadne. Ja občas takéto stavby akosi zabúdam fotiť. Ako píšeš, na Javorine sa rozhľadňa hodí, najmä o pár rokov.

Tono tak je. Málo čo poteší milovníkov hôr viac.

Adina

Pred pár dňami som si urobila „prieskumnú“ túričku v Levočských vrchoch. Prekvapili a potešili lúky, zalesnené kopečky, krásne výhľady, pokoj. Raj pre turistov, cyklistov, v zime bežkárov. Tiež som bola zvedavá, ako pokračuje stavba rozhľadne, ktorá tu o pár rokov, keď stromky vyrastú, bude na správnom mieste.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov