Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Potulky zázrivským chotárom pod Javorinkou

Diskusná téma K článku: Potulky zázrivským chotárom pod Javorinkou

Začiatkom júna sľubuje predpoveď cez víkend krásne počasie ako stvorené na turistiku. Nemali by byť zrážky, a tak mi hneď napadá, že zavítame do osád Zázrivej. Doposiaľ sme zvykli navštevovať okolie osady Grúne a výhľadové lúky pod Javorinkou. Teraz by sme si chceli prejsť pre nás ešte neznáme osady položené od Javorinky viac na západ, pod Okrúhlicou - osady Sihlu a Ráztoky. Vyrážame sami dvaja s manželom – deťúrence uprednostnili pred turistikou bicykle, na ktoré vyrazíme o deň neskôr, a tak bačujú tento deň doma.

Lubo

Drevenica s cervenym oramovanim okien je top 👍

Janabilesova

Na fotke s krizom je vidiet na zadnom svahu aj Lubovu utulnu - lepsie pozorovantelna v case, ked nie su listy.

Martin knor

Pekna oblast. Najviac sa mi vsak paci obrazok krav stratenych v trave. Aky to rozdiel oproti miestam, na ktorych pastvu riadi MZP! Aj tento rok som videl uplne zdevastovanu rezervaciu. Chodnik ktorym chodia ovce pokryty hrubou vrstvou prachu a z travy iba suche stebla. Napriek tomu stade ovce nestiahli. Myslim si, ze pre viacere chranene uzemia je najvacsou katastrofou, ze ich "aktivne zachranuju".

Tomka

Janka, pekný kraj, pekná prechádza, pekne napísané.:)

Lineker

Zelary sa natacali v susednej doline Koncita, ponad Grune kusok po zelenej a cez luku a Trosacke sa tam da dostat, bohuzial chalupy postupne schatrali...

Janabilesova

Ahoj Maťo, ďakujem, snáď sa mi to aspoň trochu podarilo opísať atmosféru zázrivských končín. Áno, tú kaplnku pod lesom pri cestičke poznám. Pri tých nových dreveniciach teraz asi trochu zaniká, ale práve kaplnka bola úôvodne hlavná dominanta. Pavláškova skalka a Grúne boli aj pre nás prvými miestami, ktoré sme tu objavovali. Postupom času, prišlo aj na ostatné, a verím, že sa to podarí aj Tebe :-).

Matobee

Janka perfektná, spoznávacia túra zašitých kútov Zázrivej a až poeticky napísaný záver. Vzhliadal som k týmto osadám pred vyše týždňom z náprotivných svahov pod Hlásnou skalou. Už z diaľky vyzerali lákavo. Nahliadol som vtedy aj do mapy, čo sú zač a napadlo ma, že by nebolo od veci zrealizovať niečo podobné ako si zrealizovala Ty. A teraz o pár dní neskôr sa môžem vďaka Tebe kochať. Tie pôvodnejšie dreveničky sú skutočne úžasné. Ďakujem.

Na druhý deň som schádzal aj Tebou spomenutou zelenou trasou ponad osadu Grúne a kopček Pálenica. Komplex dreveníc v sedielku Pálenice, ktorý ste sledovali je veru trošku „iná káva“ ako Ste aj správne predpokladali. Síce na pohľad pekný, ale moderne, mierne gýčovo postavená „haciendička“ na spôsob drevenice. Tiež som ohrňal gamby, keď som išiel okolo.
Peknou však bola malá, zvonička (kaplnka) v lesíku poblíž.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma