Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Grϋner See – Pribitz – Sonnschienhϋtte – Bodenbau

Diskusná téma K článku: Grϋner See – Pribitz – Sonnschienhϋtte – Bodenbau

Grϋner See je krasovým jazerom, nachádzajúcim sa na južnej strane pohoria Hochschwab, v spolkovej republike Štajersko, neďaleko obce Tragöß-Sankt Katharein v okrese Oberort. Hladina vody v ňom je závislá od množstva zrážok a topiaceho sa snehu z okolitých hôr. Kým v zime má výšku jeden - dva metre a často úplne vysychá, na jar a začiatkom leta môže mať aj 11 - 12 m a voda zaplaví chodníky, lavičky a lávky okolo jazera. V roku 2014 bolo v celorakúskej televízii ORF divákmi v programe 9 miest – 9 pokladov zvolené za najkrajšie skryté miesto v krajine.

Kofoluska

Daulagiri bol to prvý jeho takýto výkon a teda musela som aj ja dať pomyselný klobúk pred ním dole. Teraz v Taliansku sme neplánovane dali 23km v jeden deň, okolo 1200 výškových a išiel úplne v pohode. Vytrénovaný. :)
Prostredie je v tejto časti Álp naozaj úžasné, stojí za to sa tam ísť niekedy pozrieť. Celé pohorie Hochschwabu a jeho bezprostredné okolie je mega. :)

Daulagiri

Oblasť mi nič nehovorí, keďže som v Alpách ešte neturistikoval, ale tie fotky sú nádherné. Vápencové hory mám najradšej, u nás ich veľa nieje, ale tie rôzne masívy na fotkách v článku vyzerajú úžasne. A tá úvodná je tutovka! Tá farba vody a vysoká stena vzadu, woow...
24 km za deň v takom horskom teréne s dieťaťom, to je obdivuhodný výkon. Aj ja by som mal čo robiť.

Kofoluska

Maťko bola prvá na rane, keď som hľadala ubytko. Ale odkedy zliezol sneh, majú plno. Ostatné chaty na tom neboli oveľa lepšie. Keď sme boli teraz 2t dozadu na Hochschwabe, mali sme šťastie na Voisthalerhutte, že sa im uvoľnilo miesto, inak najbližší termín 23.7. (ale nechala som si rezervačku aj naň, chcem prejsť východnú stranu pohoria).

Peťo no...podľa veku aj áno. Ale po tom, čo mi pred 2t doslova vybehol G´Hackte a ešte skonštatoval, že veď to bola lahoda, asi to prehodnotím :-D

Peter61

Kofoluška, toho zbojníka na fotke za papučníkom črievičkovitým, kilometer denne, považuješ za malé dieťa ? Nesranduj :-)))

Martin knor

Aaa, tak to je skoda. Sonnschien Hutte ma super atmosferu. Spal som tam uz 2x a kedykolvek tam pojdem zas.

Kofoluska

Maťko keby bolo na ktorejkoľvek chate na planine v ten víkend voľné miesto, ver mi, že do Bodenbauer by sme sa netrepali. :) A spoliehať sa na to, že ako členovia Alpenverien klubu dostaneme aspoň nejaké núdzové ubytko sa s malým dieťaťom nemôžem.

matobee Ďakujem. Je to ozaj nádherný kus prírody, oplatí sa ísť to pozrieť. :)

Matobee

Fantasticky krásne zábery a tá farba jazera je neskutočná. Lákavé.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov