Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ružomberok – Salatín – Železnô

Diskusná téma K článku: Ružomberok – Salatín – Železnô

Stretnutie autorského tímu portálu Hiking.sk sa tento rok konalo v osade Železnô. Bývalé klimatické kúpele a detská ozdravovňa ležia v závere Ľupčianskej doliny na severnom úpätí Nízkych Tatier. Vzal som si na piatok dovolenku a rozhodol som sa dostaviť sa tam vlakom a pešo.

Pavel Forgáč

Neviete niekto ako to vyzerá na červenej a zelenej tzt z Ludrovej smerom na Salatín? Vraj je tam dosť polomov, tak či je to priechodné alebo nie.

Svatopluk Štěpánek

toto je osobne pre Danku Tomášikovú, k môjmu príspevku z 7.6.21 u Velkého boku
"dokážeme to, podarí sa" a podarilo sa

Svatopluk Štěpánek

18.10. som šiel L. Lúžna - Salatín - Ludrová. Krásne počasie, pohodový výstup, ale divoký zostup po zelenej, úzky šmyklavý chodníček, posypaný lístím a popadané stromy. Aj som si "hodil dobrého tigra" ( bohemismus, nekontrolovane sebou triesknúť, najlepšie hlavou vopred ).
Krasne výhľady na hlavný hrebeň V. Fatry a samozrejme na samotný impozantný Salatín. Po ceste som potkal dva turisty, šli z Ludrovej a chceli dolu Hučiakmi. Docela by ma zaujímalo, čo videli.

Martin knor

Tuto trasu som siel celu, aj s neznacenymi usekmi pri Ruzomberku, ale nie naraz. Myslim, ze to tam celkom dobre poznam. Je obrovska skoda, ze su Huciaky takto ponicene. Bola to nadherna kanonovita dolnka. Potrva velmi dlho, kym sa to tam opat zazelena.

Inac, naposledy som bol na Salatine pred 8 dnami a okrem dvojice ceskych turistov sme na prechadzke nestretli ani nohy.

Daulagiri

Heh napísal som to tak odľahčene, ale vlastne viem že je to medvedí raj :-)

Daulagiri

Na Salatíne som bol doteraz vždy len v zimných mesiacoch, ani neviem prečo to tak je.
Mám to tam mimoriadne rád, je to riadne medveďovo, aspoň na mňa tak pôsobí. Hučiaky neboli zas také extra ako sa o nich občas niekde písalo, ale teraz keď ich prepláchla povodeň s pred pár rokov, zaujíma ma nakoľko sa zmenili.

Sona

Z tejto strany som na Salatine este nebola a chystam sa. Jednym z dovodov mali byt prave Huciaky. Priznávam, že som si tam predstavila skôr potok s vodopádom než suťové pole :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma