Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Banskej Bystrice do Zvolena cez Banskú Bystricu

Diskusná téma K článku: Z Banskej Bystrice do Zvolena cez Banskú Bystricu

Západne od Banskej Bystrice sa rozprestiera oblasť Kordíckej brázdy, ktorá je podcelkom Starohorských vrchov. Územie poskytuje veľmi rôznorodé možnosti turistiky. Hustá sieť vyznačených chodníkov spája takmer všetky zaujímavé miesta regiónu. Podobne je na tom aj Bystrická vrchovina a Zvolenská pahorkatina, ktoré sú podcelkami Zvolenskej kotliny. A práve do týchto miest som sa v druhej časti leta roku 2021 vybral.

Daulagiri

Veľmi príjemné pohodové putovanie krajom, ktorý si nechávam na "dôchodok". Aj keď tie končiny v okolí Králik a Kordík som už obkukával v mape, tak uvidím kedy sa mi podarí navštíviť ich.
A veľmi fajné fotky ako je u teba štandard Tóno.

Martin knor

Od Banskej Bystrice to poznam, siel som presne Tvoju trasu. Ale trasu prvych dvoch dni som este nesiel, hoci niektore zaujimave miesta miesta som uz navstivil.

Tento rok som chcel spravit vacsi vylet v okoli Banskej Bystrice, ale zbadal som sa neskoro. A kedze kvetiny ktore som tam chcel fotit uz nekvitnu, odkladam vylet na buduci rok :-(.

Svatopluk Štěpánek

Pekná "utešená" túra, medzi dvoma peknými priateľskými mestami. Prvý krát som "Súmestie" navštívil v roku 1978. Od ten doby mám tie kraje rád. B.B. je podľa mňa najpeknejšie mesto v bývalom Československu. Iba neviem, či mám radšej B.B. či Zvolen.

Sona

Pekne si to skombinoval.
Na viacerych z tychto miest som bola samostatne :) a aj opakovane, napriklad na Travnom Zdiari. Vyhliadka pomaly zarasta, ale ked clovek vylezie na zabradlie, tak to ide. Rebrikova cast je velmi pekna, mohla by byt aj dlhsia.

Kalvaria nad BB mesto je vychadzka, ktoru si vzdy urobim, ked odtialto idem vlakom, co sa uz velmi nestava, alebo mam len malo casu.

Odporucam aj novy naucny chodnik pod Laskomerom: hiking.dennikn.sk/…/naucny_ch…

Paradny clanok, dakujem za dalsie tipy!

PaliT

Fajné čítanie a výborné fotky. Inšpirácia...

Baranček

Tono na našom krásnom Slovensku je všade krásne,len stačí vstúpiť do lona prírody kdekoľvek

Tono

Ahojte som rád že sa článok páčil a pozdravujem všetkých Banskobystričanov!!! Kraj tam máte nádherný!

Matobee

Tono parádny vander si zvrtol a stvoril výborný článok.. Aj som sa čo to poučil a viackrát aj zasmial. Najmä na vete: „Ako na potvoru, hneď vedľa zastávky je krčma Kucbel.“ A dobré to bolo aj pri elektrickom oplôtku, v spojení s videom. Hehe. Krásy záber z rána spod Fintovej. Čarovné.

Úvodná časť ponad Králiky do Kordík a na Ravasky je skutočne nádherná. Veľa som sa tu motal najmä počas lockdownov v rámci okresu a spoznával trasy a miesta, ktoré som nenavštívil. Rovnako to platí aj o Bystrickej vrchovine a Zvolenskej pahorkatine, kde sa mi predtým veľmi nechcelo motať.

Dík za spríjemnenie pondelkovej, rannej cesty do práce. „Zhltol“ som článok v autobuse. :-)

Baranček

Tieto končiny dokonale poznám a mám ich prejdené x krát ako správny Banskobystričan

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma