Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Stred pohoria Hochschwab - druhý deň

Diskusná téma K článku: Stred pohoria Hochschwab - druhý deň

Pohorie Hochschwab sa nachádza na úplnom východe rakúskej spolkovej republiky Štajersko a patrí do skupiny Severných vápencových Álp. Rozsiahla plošina tvorená bielo-červeným vápencom má rozlohu približne 400 km² a je ohraničená Seebergsattelom na východe a Präbichlom na západe. Susedí s Ennstalskými, Ybbstalskými, Mϋrrzstegskými a Lavanttalskými Alpami.

Kofoluska

Daulagiri ja som sa do Hochschwabu tento rok doslovne zamilovala. Nie že by som mala Alpy zlezené do puntíka, ale zatiaľ ich najkrajšia časť - aspoň podľa mňa. Ani Dolomity ma minulý týždeň v Taliansku tak neuchvátili - no je pravda, že sme boli len pri Drei Zinnen a Lago di Braies, takže im ešte "dávam šancu".

Martin je to veľmi pekná zostupová cesta, aj keď je dlhšia. Určite stojí za vyskúšanie. Ja dúfam, že sa mi ešte podarí v septembri preliezť východnú časť, v júli som to nakoniec musela zo zdravotných dôvodov zrušiť.
V tej doline nie je ani len mobilný signál, divím sa, že nemali wifi. :-D Ale poučili sa evidentne. :)

Martin knor

Tu zostupovu trasu z vrchola Hochschwabu som este nesiel. Vypada zaujimavo.

Inac mam pocit, ze prave na chate Bodenbauer som sa pred rokmi pytal ci tam maju wifi, ked som tam chcel organizovat nejaku akciu. Nemali. Zda sa ze pochopili, ze ju tam potrebuju. :-)

Daulagiri

Rakúske hory vôbec nepoznám, ale vyzerá to tam fakt úžasne. Imponuje mi to aj preto lebo krasovú krajinu mám najradšej zo všetkých typov.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma