Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Správa TANAP-u chce predĺžiť cyklotrasy v dolinách

Rc

ono s tymi kosmi to mas zlozite. ked ich tam nedas, ludia sa stazuju, ze tam nie su, co je podla nich v 21 storoci uz samozrejma vec. ked tam su, zasa je problem. ked tam neboli, povalovali sa odpadky kadetade. ludia sa nastastie uz naucili casom hadzat odpadky do kosa a nie na zem. uz to by som povazoval za uspech. na druhej strane, nejaki cyklisti zo ziliny minuly rok rano videli macka na zaciatku cyklocesty v krasne ako sa tam potuloval po areali zakladnej skoly. co tam hladal ktovie, tam odpadky neboli.

Janabilesova

Skorcie je hodne navstevovane cyklistami, my sme tam na biku boli za minuly rok via ako 50 krat, doposial bez stretu s medvedom. Cyklisti doposial spominali skor ine blizke lokality, kde medvedov videli z cyklotrasy - nad Povinou alebo traverz Stien. Obozretnost na mieste. Uvazujem nad tym, preco sa na miestach, kde si pritomnost medvedov nezelame, nechavaju vrecia na odpadky... Zacat od seba a nic za sebou nenechavat, ak si to viem priniest, viem si to aj odniest...

Peter61

Lenka,možno sa 2.pokus vydarí.
Niečo podobné, ako keď r.2008 vysypali ten hnusný štrk na chodník od Hrebienka. Keď Elisabeth II. povedali, že je bezbariérový, vraj sa opýtala, kedy bude dokončený.
vysoketatry.sk/kralovna-alzbe…

Lenkasyrovatkova

Peter61, veď to, Tanapaci nebuduju, ale ich sa treba pýtať prečo je povrch nových cyklo taký aký je...u nich je pes zakopaný

Titán

Len čo z takého ciklo chodníka ,keď tam je šuter (makadam) namiesto asfaltu .Príklad Tat.Kotlina Ždiar .
TANAP by sa mal spamätať .A ten nový Tat.Kotlyna a Tat.Lomnica bude to iste .

Peter61

vždy lepšie anglycyzmi, ako rusyzmi.
Keby si videl môj cesťák ( niečo ako Favorit F1), tak sa po**rieš.

Lubo

Hlboko sa ospravedlnujem za popisok fotky, ktory mam na rovasi ja :-). Teda vlastne sorry, not sorry. Je totiz velky rozdiel medzi bicyklovanim a bikovanim. Prve je doprava, druhe je sport. V horach bikujem, v meste bicyklujem. Na prvy pohlad sa to moze javit podobne, no ked raz podlahne clovek vabeniu bikovania a stane sa z neho biker, tak cesty nazad nie je. Tazko sa to popisuje. Treba zazit.

Kazdopadne, s anglicizmami si tu fakt nerobime vrasky. Sme Hiking ;-)

Peter61

@ 19:36 : jazykovedne správne by malo byť "bujaky".

Peter Gajd

Biky ??! 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

Lubo

Ano, tie rizika popisala Sona v clanku a znie to rozumne aj pre laika.

Peter61

ľubo 14:43 :
okrem naháňania zveri je tu aj plašenie svišťov štekotom. Implikuje to predátora a zalezú do diery = nepasú sa. Je jedno, či je to doga alebo kabelkový vlkodlav.
A je tu aj epizootologické hľadisko: parazity etc.

Dominob

Tak na bicyklovanie v Bielovodskej sa teším. Ale chcelo by to časom požičovňu, lebo ísť na bicykli najmä ten úsek Ždiar - Lysá Poľana sa mi nepozdáva z hľadiska bezpečnosti (teda samozrejme okrem možnosti zobrať si bicykel na aute)..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma