Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Desať tipov na túry za zaujímavými hradmi

Diskusná téma K článku: Desať tipov na túry za zaujímavými hradmi

V prvom prázdninovom vydaní basecampu sme sa zamerali na výlety na desať hradov v rámci celého Slovenska. Na niektoré, ako napríklad Spišský hrad či Lednica, prídete po krátkej prechádzke. Naopak, hrad Uhrovec, Liptovský hrad či Tematín si treba zaslúžiť dlhšou túrou. Trasy na viaceré hrady je možné urobiť aj ako okruh.

Gusto

Určite nie na Spišský hrad. Horný hrad sa opravuje a napriek tomu od vás pýtajú plnú cenu vstupenky, za ktorú uvidíte len malý kúsok hradu za vstupnou bránou a dolné nádvorie.
Teda chýba to, čo ľudí najviac na hrad priťahovalo - muzeálne expozície a nádherný výhľad z veže.
Ako náhradu vám ponúknu za drahú vstupenku návštevu kaštieľa v Hodkovciach - to je len 2 km od hradu, takže beriem a návštevu františkánskeho kláštora v Levoči. Kto nemal Levoču v pláne, tak tam určite kvôli kláštoru nepôjde.
Takéto zdieranie je hanba pre Spišské múzeum

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma