Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrabovka – Machnáč – Dolná Súča

Diskusná téma K článku: Hrabovka – Machnáč – Dolná Súča

Biele Karpaty svojou rozlohou patria medzi pomerne rozsiahle pohoria. Členia sa na deväť podcelkov, ktoré zahŕňajú ďalších šesť častí. Reliéf horstva tvoria z väčšej časti oblé chrbáty hôr, z menšej časti je to výrazne členitý terén bradlových pásiem. Zalesnené sú prevažne listnatými lesmi, ktoré striedajú malebné lúky s kopaničiarskym osídlením. Pohorie je ako stvorené na viacdňovú turistiku, stačí sa len pozrieť do mapy a naplánovať si túru.

Martin knor

Siel som po tej zltej hore rano po dazdi. Znacku som vsak stratil a stupal som uvozmi. Zrejme som sa tym vyhol najhorsej dzungli, hoci aj vyssie bol chodnik dost zarasteny.

Luka nad zltou sa mi pri prvej navsteve velmi pacila, ale vlani pri druhej bola pokosena, co ma sklamalo.

Na Krasin som siel po tom naucnom chodniku a prvy krat som tam videl cistce nemecke. Avsak tento rok som ich v Bukovskych vrchoch videl mraky.

Inac, mne sa velmi pacili luky medzi Vlcim vrchom, Stehlikovcami a Zitkovou. Tou hradskou zo Suce na Vlci vrch som siel tiez, nastastie po nej nechodi vela aut. Kedze som sa pozeral po kvetinkach co rastli na jej kraji (najma drchnicky - clovek sa moze zabavat hladanim belasych), tak som ju ani moc nevnimal.

Tono

Ahoj Dušan, no čo dodať, len nech sa ti darí spoznávať aj takéto kúty Slovenska, držím palce a potom napíš kde si bol.
Martin, áno Machnáč a Krasín sa veru oplatí navštíviť. V oblasti Machnáča tiež krajinu v okolí Kykule, ktorá sa nachádza západnejšie.
Pozdravujem!

Daulagiri

Tá úvodná fotka je fakt strhujúca a naláka človeka na článok.
V Bielych Karpatoch som už síce bol, ale inde. Z článku ma najviac zaujal Machnáč a Krasín, tam sa veru oplatí zájsť, snáď raz.
Pekné letné putovanie nekomerčnými končinami aké mám rád. A musím pochváliť aj fotky, kompozične aj technicky tip top.

Dušan Šrenkel

Tonko, parádny článok, rád sa motivujem Tvojimi túrami. Hlavne túry a lokality v letnom období, keďže vzhľadom na moju prácu mám v lete najviac voľna. Síce v Bielych Karpatoch som bol už viackrát, keďže ich nemám až tak ďaleko od domova, ale aj iné túry sú pre mňa dobrou motiváciou. Je pravdou, že radšej mám tieto lokality (ako aj napr. Malé Karpaty, Slovenský kras a pod) v jesennom alebo v jarnom období. Len vzhľadom na spomínané voľno a skutočnosť, že jar aj jeseň (myslím ich krajšie časti) zase nie sú tak dlhé, aby sa dalo vtedy pochodiť všetko naraz. Preto ma práve tieto letné túry motivujú, kde ísť a čo ísť :)

Tono

Martin, do Bielych Karpát sa určite oplatí zájsť. Pozdravujem.

Matobee

Tono opäť paráda. Úvodná fotografia dúhového rána je strhujúca.
Páči sa mi, ako aj píšeš v úvode, že si nezanevrel aj na možno menej lákavé končiny slovenských pohorí a ťahá ťa to aj tam.
Ja som v Bielych Karpatoch nikdy nebol, ale sú na pláne tohto roku. Snáď sa podarí. Naladil si ma poriadne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov