Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Teplické skalní město, Kraví hora a Lokomotiva

Diskusná téma K článku: Teplické skalní město, Kraví hora a Lokomotiva

Teplické skály sú súčasťou národnej prírodnej rezervácie Adršpašsko-Teplických skal, ktorá sa nachádza na severe Čiech, medzi hrebeňmi Orlických hôr a Krkonôš. Vznikli z pôvodne obrovskej pieskovcovej tabule, ktorá ostala po ústupe morskej hladiny približne pred dvanástimi miliónmi rokov. K jej rozlámaniu došlo vplyvom tektonickej činnosti a do puklín vnikla magma. Vplyvom ďalšej sopečnej činnosti, počasia a erózie postupne z prasklín vznikali rokliny a časti pieskovcových krýh sa rozpadali na jednotlivé skalné veže.

Martin knor

Tam som bol iba raz veeeelmi davno. Uz je tomu 36 rokov. Aj ja som bol v kempe, pozeram, ze teraz sa to tam vola Bucnice. Putoval som 3 tyzdne severom Ciech a tu som si trochu oddychol. Teda som siel na prechadzku bez batohu do skal. Ale cielom boli Adrspasske skaly, pretoze krizom cez Teplicke som siel natazko od Radvanic den prv.

Daulagiri

Chystal som sa sem v posledných rokoch, ale kvôli korone a obmedzeniam mi to nevyšlo. Chcel by som však vychytať mimosezónu s menej ľuďmi. Uvidím či mi to niekedy vyjde.
V Adršpašských skalách sme boli tuším pred 18-timi rokmi a bol som uchvátený tým prostredím.

Inak musím pochváliť fantastické fotky!

Kofoluska

Martin ja verím, že syn tam raz vezme svoje deti. Veľmi sa mu tam páčilo :)

Daulagiri ďakujem :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov