Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Veľká a Latiborská hoľa od Liptova

Diskusná téma K článku: Veľká a Latiborská hoľa od Liptova

Alebo z Liptovskej Lúžnej cez dve hole Nízkych Tatier do banskej osady Magurka. Spočiatku sa nám otvoria výhľady na dedinku Liptovskú Lúžnu učupenú pod neďalekým nízkotatranským Salatínom. S nastúpanou výškou sa pokocháme pohľadom na veľkofatranský hrebeň. Napokon na hôľnom hrebeni uvidíme vypínať sa Veľkú Chochuľu, Prašivú či Kozí chrbát. Pred nami bude Chabenec, Dereše. V diaľavách budeme vidieť Malú Fatru, Roháče, Babiu horu alebo na druhej strane Poľanu. Napokon zídeme banským náučným chodníkom do osady Magurka.

Martin knor

Teda, poriadne to tam vyholili. Meandre som si pozrel v sobotu, pacili sa mi. Ale asi tam treba ist v juni, teraz pri nich nekvitlo prakticky nic.

Daulagiri

Krásne prostredie, tie jarné farby mu svedčia. V oblasti Veľkej a Latiborskej hole som bol len dvakrát, s toho raz za hustej hmly. Musím sa tam zas vrátiť, lebo sa mi veľmi páčilo.
A tie meandre Lúžňanky sú fakt úžasné miesto, tiež som ho na tomto stretku navštívil, už dávno ma niečo tak nenadchlo.

Inak v článku Roman uvádzaš že z hrebeňa vidieť aj Kozí chrbát, ale z tejto časti hrebeňa nie, prekrýva ho masív Prašivej :-)

Bazin

dakujem za pozitivne ohlasy, veru bol to vydareny vikend :-)

Matobee

Roman bol to skvelý deň a ešte lepší večer. Ešte sa ti musím revanšovať za pálenku, keď som mal len žinčicu. Hehe.

Pekne si si to prešiel. Sedlo pod Skalkou je jedno z mojich obľúbených miest v Nízkych Tatrách. Pekné zábery hrebeňa.

Lubo

Roman, vdaka za pripomenutie skvelej akcie.

SatelitHomer

ja stale čakam na priaznivý deň kedy sa dostanem smer Železné. čas sa kráti. už len august aby som stihol Veľkú hoľu až do Jansej. nechystá sa niekto z Turca do Lužnej?

TomXX

Tie meandre som videl na fotkách už toľko krát... musím aj osobne, vyzerá to super.

Sona

Paradny clanocek, velmi sa mi paci sa vyssie polozena cast tury a uz aj banujem, ze nebol cas na banske pamiatky. Vdaka aspon takto za sprostredkovanie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma