Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: 17 najkrajších túr v Strážovských vrchoch

Diskusná téma K článku: 17 najkrajších túr v Strážovských vrchoch

Strážovské vrchy sú malebným pohorím, ktoré ponúka nádherné skalnaté vyhliadky, lesné zákutia, doliny, vodopády, chránené stromy, prírodné rezervácie, hradné zrúcaniny vrátane dominantného Trenčiansky hrad, pamiatkovú rezerváciu ľudovej architektúry, náučné chodníky, horskú chatu, drevenú rozhľadňu aj hojdačky pre deti. Počas túr môžete navštíviť trenčianske kyselky.

Ade.e

Strazovske nemam velmi pochodene a z tych topiek som mal jedine Vapec a Rokos. Nedavno som bol na trojdnovke, tak okrem druheho Rokosa pribudla aj Temesska skala.
Strazov stale chyba, ale stale je v plane. Ostatne, uz asi ostanu len v zone nenaplnenych planov.
Ale obzvlast sa mi pacilo v sedle Obsiar a v okoli Koseckeho podhradia. A urcite stoja za potulky samoty nad Valaskou Belou.

Martin knor

Strazovske vrchy mam pochodene celkom dobre, ale az na 5 cieloch z tohoto zoznamu som este nebol. Chyba mi najma oblast severne od Banoviec nad Bebravou.

Avsak co sa samotneho Strazova tyka, odporucam ist na kopec z Priedhoria a cestou hore ist okolo Strazovskeho vodopadu. Je to dlhsie, ale ovela zaujimavejsie, ako navrhovana trasa. Je tiez skoda, ze povodnu znacku na vrchol Strazova zo sedla prelozili.

Jaaa

Kvitujem, všetko zaujímavé tipy, pekné túry a vďačné ciele..., akurát ma možno len zarazilo nelogické spojenie dvoch vrcholov na dvoch rozličných hrebeňov: Baske a Omšenská Baba..., tá by sa mi viac rátala práve so Slopským vrchom .
A údaje pri túre Uh. Podhradie - Rokoš - Omastiná... sú "trošku premrštené"... :), tá túra má okolo 15 km a prevýšenie niečo vyše 900 m.

Zabka

Ďakujem za vaše komenty. Prajem pekné potulky v strazovskom pohorí.

Radim25

Pekné trasy aj túry, v podstate som ich pochodil všetky, aj keď možno v inom slede. Ja by som sem zaradil aj jeden pekný okruh z Čiernej Lehoty na Rychtárske Zienky, potom smerom na Kremenište, Rovienky a odtiaľ cez krásnu lúku do sedla Trtávka. Potom už len zbehnúť po žltej TZT do Čiernej Lehoty-Vŕbia. Stojí to za to, hlavne na jeseň alebo na jar, keď ešte nie je toľko lístia na stromoch...

Lubo

Vdaka Adush, pridal som upozornenie aj zmenil piktogram.

Janabilesova

Super, ďakujeme za tipy. Na uvodnej stranke mi na Chrome vo fotkach ukazuje dve biele miesta. Nejaka chybicka? Nakolko fotky su v texte, tak nevadi...

Adushka

Super výber. Ja by som len mala poznámku k Podskalskému Roháču - podľa mňa to nie je túra/výlet vhodný pre deti. Ten komín, čo nasleduje za skalným oknom/dierou pod vrcholovým platóm možno dajú väčšie zdatnejšie deti, ale naša aktuálna skúsenosť z tohtoročného mája je taká, že s deťmi vo veku 2, takmer 4, takmer 6 a 8 sme skončili pri okne/diere, po skale hore by ešte nevyliezli, majú tam čo robiť aj dospelí. Preto by som bola za úpravu tohto odporučenia, aby iní rodičia detí neostali nemilo prekvapení. Samozrejme výlet to bol aj tak super, hore na vrchol sme však vyšli na stridačku len dospelí. Naopak lúka okolo kaplnky je pre deti ideálna.

Tomka

Myslím, že hej, ale nech to potvrdí Táňa.:)

Lubo

Ikonky sa vypocitavaju automaticky podla parametrov (vzdialenost, prevysenie, pocet dni). Pri troch turach sme mali chybne uvedene, ze 0 dni a teda z toho vyplynul aj nasledne zly vysledok. Opravil som to. Pozri, ci sedi teraz.

Tomka

Ahoj Tánička!
Pozerala som či si na niečo zabudla, ale nie. Veľmi dobre si toto rozsiahle pohorie zmapovala. Pekný výber.
A mám tu aj resty, takže vďaka za tipy.
Lem malý dodatok . Na Strážov je tiež pekná výstupová tasa z Predhoria, cez Medvediu skalu a na Rokoš sa oplatí ísť aj z Nitrianskych Sučian cez Brložnú diera, alebo cez Predný Rokoš z Ješkovej Vsi nad Nitricou.
A trošku mi nesedia ikonky - na Strážov a Vápeč je mierna a na Temešskú skalu, Slopský vrch a Markovicu ťažká? Posledné dve som však nešla.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma