Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Adršpašské skalní město a Vlčí rokle

Diskusná téma K článku: Adršpašské skalní město a Vlčí rokle

Adršpašské skály sú súčasťou národnej prírodnej rezervácie Adršpašsko-Teplických skal, ktorá sa nachádza na severe Čiech, medzi hrebeňmi Orlických hôr a Krkonôš. Vznikli z pôvodnej obrovskej pieskovcovej tabule, ktorá tu ostala po ústupe morskej hladiny približne pred dvanástimi miliónmi rokov. K jej rozlámaniu došlo vplyvom tektonickej činnosti a do puklín vnikla magma. Vplyvom ďalšej sopečnej činnosti, počasia a erózie postupne z prasklín vznikali rokliny a časti pieskovcových krýh sa rozpadali na jednotlivé skalné veže.

Daulagiri

V roku 2004 sme boli tu neďaleko na návšteve u známych a tí nás vtedy zobrali sem na prechádzku Adršpašským okruhom. Bol som vtedy ešte tínedžer a bol som uchvátený s tých úzkych uličiek medzi vysokými skalami. Spomienky už značne vybledli, ale Myší díru, Starostu a Starostovú a Milencov si pamätám dodnes. Dovtedy som ani netušil že niečo také v Čechách existuje. Sľúbil som si že sa tam raz vrátim, ale zatiaľ mi to nevyšlo.
Uvažoval som nad tým práve v posledných rokoch, ale prišla korona a všetko bolo komplikované. Chcel som to stihnúť ešte pred zavedením toho elekt. vstupného, nevydalo. Snáď raz predsa...

Láka ma to hlavne preto že takéto niečo na Slovensku nemáme, ale určite chcem ísť mimo hlavnej letnej sezóny.

A opäť musím pochváliť suprové fotky.

Martin knor

Tiez sa mi Adrspasske skalne mesto pacilo viac ako Teplicke. No ked som tam bol ako student, tak v cene vstupenky boli aj lodicky. Vlastne som si listok kupil najma kvoli tejto atrakcii, ktora ma sklamala. V tych casoch sa jazierko nedalo obist. Vratil som sa k vstupu a siel som na Adrspassky hrad. Od neho viedla znacka celou Vlci rokli. V nej bol modro znaceny okruh a ten sa mi pacil viac ako skalne mesto, lebo skaly tam neboli "vypucovane", ale prirodne. Polovica z toho okruhu je este stale vyznacena a pozeram, ze sa vola "Stezka Ceskem". Ale ta sa uz nevracia do Vlci rokle, mieri prec zo skal.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum