Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: NCH Stožky zo Závadky nad Hronom

Diskusná téma K článku: NCH Stožky zo Závadky nad Hronom

Veľká a Malá Stožka, Dudlavka, Randavica - to sú na Muránskej planine pojmy. Oplatí sa vidieť a obdivovať. Náučný chodník vás úplne pohodlne, dokonca bez zadýchania prevedie nádhernou divočinou. Prejdete popod Stožky a uvedomíte si svoju malosť. Sú chránenou divočinou bez turistického chodníka, ale môžete k nim privoňať.

Martin knor

Tato trasa ide nedaleko peknych miest, ale nie cez ne. Keby bol vybudovany nejaky naucny chodnik, ktory by isiel tesne popod brala Malej Stozky, alebo nebodaj cez ne, aby sa ich clovek mohol dotknut, to by bolo nieco!

DoxaD

Daulagiri:
Krásne foto, na tieto prchavé okamihy musí mať človek šťastie a intuíciu. Je v nich veľký kus mágie prírody. Zvuky lesa a potoka po daždi to ešte umocnili...

Daulagiri

Mňa si Randavica definitívne získala v momente keď som spravil túto fotku: hiking.dennikn.sk/…/randavick…
Odvtedy som tadiaľ šiel viackrát, ale až také čarovné momenty som už nezažil, ale mám to tam veľmi rád.

Čanky

Kto v rozpore so všeobecne záväznými predpismi na ochranu prírody a krajiny alebo so všeobecne záväznými predpismi na úseku lesného hospodárstva neoprávnene jazdí motorovým vozidlom, motorovou trojkolkou, motorovou štvorkolkou, motocyklom alebo skútrom na lesnom alebo poľnohospodárskom pozemku, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.

Peter61

ľubo, opravím Ťa :dlhý nástup a rýchly zostup. Btw. tá dolina Hronca má podobné parametre ako tatranská Tichá d. ( okrem asl)

DoxaD

Gustoh:
Link Ti nepošlem, informácia bola ústnym podaním roky živená a považovala som ju za bernú mincu. Pozrela som si, čo píšete aj s TDD a moja info spadá do kategórie agentúra JPP.Ponaučenie- nevere nikdy never.
Daulagiri:
Tá Randavica je pre mňa zatiaľ č.1. na zozname horských lúk, bolo to niečo tak nádherné a malebné...
My sme boli ako drúky, celkom sme na tajch a pstruháreň zabudli. Ale chystáme sa z Klátnej cez Sitárovo na Kľakovku a zase na Stožky, tak to omrkneme.
Lubo: Kto bikuje, tak je vo výhode, že stihne aj za 1 deň veľa, to je ozaj dobrý nápad, takto kombináciou spoznávať doliny.

Lubo

Toto je dobry tip na bike&hike duatlon. Viacere doliny sme uz takto preskumali. Dlhy nastup/zostup na bicykli a potom viac casu na samotnu turu.

Daulagiri

Stožky a ich okolie mám veľmi rád, bol som tam mnohokrát. Len ten prístup dolinou Hronca je veľmi zdĺhavý a nudný.
Pamätám si ako ma napr. pri Mišárovej chytil silný dážď v ktorom som šliapal do koliby Randavica, to boli časy...
Inak pri tej pstruhárni bol kedysi aj náučný panel s popisom o akú budovu šlo, ale keď som tadiaľ prechádzal naposledy (tuším v novembri 2020) už tam nebol.

Gustoh

Podla mojich informacii sa film Nevera po slovensky natacal v okoli Cierneho Balogu, Vydrovskej doliny a aj Bratislavy.Vies poslat link kde je zmienka ze sa ten film natacal tu?

Gusto

Martin

áno, zrejme ide o účelovú komunikáciu, nakoľko ked pozrieš na Google Maps, tak táto cesta nemá žiadne číslo. Tak potom asi mali pravdu lesáci zo Závadky

Martin knor

Zdravim. Clanok som este necital, ale napisem cosi k tejto debate. Pred 2-3 rokmi som dostal pokutu od MZP prave za taketo cosi, tak si na to davam pozor. U nas je sialene Kocurkovo v tom, ze clovek ma poznat zakon o ochrane prirody hoci je vodic a malo by stacit respektovat znacky. Na Slovensku nestaci.

Queci. Zakaz vjazdu je na hlupom mieste, tak som pred rokmi parkoval kusok ponize pri lezeckej stene (maly lom). Avsak neskor som si uvedomil, ze hoci je cesta pekna asfaltova, pravdepodobne nejde o statnu cestu s cislom, ale o ucelovu komunikaciu (ak sa mylim, tak prispevok ignorujte). V takom pripade vodic nesmie ist ani do zony 2, cize do ochranneho pasma NP. Preto som posledne parkoval v Zavadke a presiel som sa trochu viac.

To kde som dostal pokutu bola cesta pri ktorej nebol zakaz vjazdu, ale tabulka ChKO. Co je ekvivalentne ochrannemu pasmu NP.

Gusto

hm, tak potom nás tí lesáci pekne obabrali - nuž čo, aspoň sme sa prešli

DoxaD

Tomáš,
ďakujem za info.
Prosím Ťa, ako to bude po 1.10.22 s parkovaním na tomto mieste, resp. na sedlách Dielik a Javorina?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma