Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: 10 najkrajších túr na Krupinskej planine

FunTTomas

martin: áno, Bralo je zaujímavé miesto na východnom konci planiny, ale keďže leší na hranici VVP Lešť a mimo značiek, tak v prehľade nie je. Výber túr je zo značených lokalít, kde sa dá bez orientačných problémov dostať hneď pri prvej návšteve oblasti.

Ľudové náhrobky v Tisovníkoch a okolitých obciach (nová expozícia v Políchne) sú slovenský unikát, ktorý sa oplatí navštíviť. A ešte Ťa poopravím, nie maľované kríže, ale ide o kamenné a drevené náhrobníky, z ktorých sú niektoré s výmaľbou.

Martin knor

V podstate som vsetky ciele navstivil, aj ked som siel zo Suchana na Dacov lom a spat trochu inac (tam dolinami a spat kusok severnejsie).

Pridal by som este prechadzku cez Horny a Dolny Tisovnik s malovanymi krizmi na cintorinoch a navratom bralnatym hrebenom po hranici vojenskeho obvodu.

Daulagiri

Pekný výber. Som rád že v posledných rokoch sa mi sem už podarilo dostať a odhalil som čo to z jeho krás.

Lubo

Tipy na cykloturistiku v tejto oblasti by som si rad precital. Nedas dokopy zopar odporucani? Vydali by sme to velmi radi.

Bdel

Vacsinu spominanych miest som navstival viackrat. Ale do tejto oblasti sa oplati ist aj s bicyklom. Su tu priam idealne podmienky na cyklistiku. Kvalita ciest sa za poslednych 10 rokov vyrazne zlepsila, intenzita dopravy je stale velmi nizka. O MTB ani nehovorim. Akurat je casto problem najst otvorenu krcmu, alebo obchod.

Michal_89

Dakujem krasne za tipy. Dnes som uspesne zvladol 2 aj 3 naraz s rychlym presunom od Hrusova k parkovisku. Hlavne posledny kilometer k Čabraďu od Ceriny je nadherny. Nasledne som si aspon autom v dazdi presiel uchvatnu krajinu medzi Opavou a Litavou.

Tono

Vyborne si to spracoval! V oblasti je este niekolko zaujimavych hradov, hradkov a hradisk, ale to je uz skor len pre ozajstnych fajnsmekrov :)

FunTTomas

ďakujem za pozitívne ohlasy.

ade.e: spať sa dá v obecnej ubytovni v starej cirkevnej škole v Sucháni, foto na obecsuchan.sk/…/.html#m_251434 a kontakt na ObÚ obecsuchan.sk/…/kontakty.html, v roku 2022 stála noc 9,- €.

jjano: jáj, no stalo sa. ;-)

matobee: každý deň to gradovalo...

Tomka: pomaly sa naturalizujem za Honťana. Krupinský ekochodník spomínam v rámci výletu na Vartovku.

Tomka

Pridávam sa k pochvale. Výborne Tomáš, vidno že tento kraj dobre poznáš a máš ho rád. Ja som Krupinskú planinu začala poznávať dôkladnejšie až v posledných rokoch aj to hlavne popri botanike a mám čo dobiehať.
Ešte by som hlavne pre rodiny s deťmi odporučila ten krupinský Eko chodník "Spoznávajme svoj kraj a spoznáme samých seba."

Matobee

Tomáš skvele si to spísal a spropagoval región. Čo to som v KP už prešiel aj ja.
Som rád že patrím medzi pár šťastlivcov, ktorý sa tebou mohli nechať viesť regiónom na jar. Bolo skvele aj keď som musel zostavu opustiť skôr. Je to krásna časť Slovenska.

Heňo tiež skvelý koment. Tiež ma zaujímalo kto sa do KP pustil, ale tipoval som aj Danku T. Je správne, že prináleži Tomášovi z viacerých hladísk :-)

Jjano

Tomáš, nepoznáš základné pravidlo?
Nepropagovať Hont!
Nepropagovať Hont!
Nepropagovať Hont!
Jeden z posledných regiónov, kde ešte turizmus nezmenil krajinu... :-)
Pekný súbor výletov, pre mňa dobrá inšpirácia aj na bicyklové výlety. Díky.

Ade.e

Parada Tomas, velmi potesilo. Bol som zvedavy, kto o tom napisal, ale vlastne ani nebolo inej alternativy ako ty. :)

Nieco z toho uz som bol a nieco je stale v plane. Su to lokality ktore su na Wishliste a MusttoSee liste. :)

Ako si nacrtol, problem nieje s nedostupnostou kvoli ochrane prirody ako najma so sukromnymi pozemkami a teda, moznym konfliktmi s vlastnikmi, ktore sme uz poniektori zazili.

Samozrejme, opisane zaujimavosti su bezproblemove, len na odlahlejsich miestach sa s tym kasta tulakov s tyym obcas stretava.

A este taky problem vidim v nedostupnosssti spania pod strechou v strednej casti Krupinskej planiny. Mne osobne to velmi chyba.

Kazdopadne, Krupinska planina je vynimocna oblast, ktora potesi netradicnymi prirodnymi pamiatkami, ale aj relativne zachovalymi povodnymi domkami Hontu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma