Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Francúzska Polynézia - výlet na atol Tetiaroa

Yetee

Otázka, že ktorý z tých filmov si pustiť?
Z roku 1933 s Errolom Flynnom?
Z roku 1935 s Clarkom Gablem?
Z roku 1962 s Marlonom Brandom?
Z roku 1984 s Melom Gibsonom?

Daulagiri

Myslím že toto je najväčšia exotika aká tu na Hikingu je opísaná, to sa bude ťažko prekonávať :o)
Priznám sa že patrím k tým málo ľuďom čo film Vzbura na Bounty ešte nevideli, ale viackrát som si ho chcel spustiť, raz určite neodolám.
Sem sa asi väčšina z nás nikdy nedostane, ale musím na seba prezradiť že som pár krát v živote uvažoval nad tým že by som si takéto čosi vyskúšal. Chcel by som zažiť aké to je ležať na pláži pod palmami na malom ostrove bez ľudí. Či je to taká romantika ako to pôsobí vo filmoch :-)
Vďaka za sprostredkovanie zážitkov Miro, pozriem si aj ďalšie časti.

Martin knor

Medzi moje sny Tahiti nepatri, ale citanie to bolo zaujimave.

Peter61

ECP je odštepný závod Generali, asistenčnú službu môže mať v ČR. Prašť jako uhoď. Treba na nich tlačiť. Posttdný je poisťovateľ a jeho likvidátori, nie predavač.
Btw. nebol som nadšený, keď pred pár okmi Generali vystriedala Uniquu pri poskytovaní služieb pre ÖAV, ale na druhej strane, je to rakúska pobočka.

Miroslav Svitek

Asistenčné číslo je do ČR, ale meškajúcu batožinu rieši Bratislava Lamač. A čo je v tomto štáte ešte slovenské?

DoxaD

O vzbure wikipedia píše:
sk.wikipedia.org/…/Vzbura_na_…

To preplatenie zdravotného ošetrenia nevzdávaj, určite sa to podarí,vždy žiadať písomné vyjadrenie, prečo doteraz nič.Aby si vedel, či im ešte do zbierky dokumentov nechýba nejaký 41.:-(
Tá cesta bola teda poriadne dlhá, takže pitný režim s ?, ale našťastie to dobre dopadlo. Teším sa na pokračovanie príbehu.

Miroslav Svitek

Keď už hovoríme o filme Vzbura na lodi Bounty. Podľa mladšej dcéry to v realite bolo úplne naopak, ako vo filme. Kapitán sa vraj o posádku staral. Bol som aj u pamätníka označujúceho pristátie Bounty. A mám ešte jeden nepríjemný zážitok a to s poisťovňou Európska Cestovná Poisťovňa Generali. Napriek tomu, že sme im už 4.7. nahlásili zdravotné ošetrenie a stratenú batožinu, neskôr len meškajúcu a dodali im asi 40 dokumentov, vrátane výpisov z bankového účtu, dodnes mi nepreplatili ani cent, hoci som mal kúpené kompletné poistenie cez predajcu leteniek Pelikán. A ten sa k tomu tiež stavia nevšímavo. Takže všetko som si zaplatil a domôcť sa náhrady neviem.

Matobee

Miro tak tomu sa hovorí exotika aj pri dnešných možnostiach. Priznám sa, že som presne nevedel, kde táto krajina leží. Mylne som si myslel, že niekde pri Francúzskej Guyane, odkiaľ je môj obľúbený film Motýlek, natáčaný ale na Jamajke, v Španielsku a na Havaji.
Predsa od môjho posledného zemepisu už nejakých 15 rokov ubehlo.

Je to poriadna štreka a ďalej sa už na planéte asi ani nedá ísť.
Parádny výlet obohatený o netradičné zážitky nedostupné ani klasickým turistom. Nečakane splnený sen z detstva tak to už hej. Film Bounty mám celkom rád. Najmä pre tú exotiku aj erotiku hehe.

Tie pláže a voda sú dokonalééé. Skvelý report. :-)

Miroslav Svitek

Praha Frankfurt niečo okolo hodiny, Frankfurt San Francisco 11 hodín, 17 hodín medzipristátie a potom 8 hodín San Francisco Faa´a na Tahiti.Videl som tam folklórne slávnosti v speve a tancoch s porotou, klasické športové hry, kde ceny odovzdávala Miss Tahiti 2022 a áno, boli sme aj na turistike, aj keď s štvorročným vnukom sa niečo veľké nedalo robiť. Fotky mám už roztriedené na päť okruhov a pripravené na premietanie pre záujemcov, takže časom buú aj o tom články. Len bol som na 12 dňovom treku Rehau - Aš - Dečín po Via Czechia a mám aj nejaké turisticko funkcionárske povinnosti a nestíham.

DoxaD

Miroslav,
cesta teda dosť dramatická, koľko trval spolu let aj s prestupmi a čakačkami? Čo Ťa tak najviac upútalo? Určite si bol aj na horskej turistike a napíšeš článok k tomu?

Wikipedia píše : "
Samuel Wallis, anglický námorný kapitán, zbadal Tahiti 18. júna roku 1767, a je považovaný za prvého Európana – návštevníka ostrova. Všimol si isté uvoľnenie a spokojnosť miestnych obyvateľov a charakteristika ostrova ako raj, trvá až do súčasnosti." Je to tak? a aký je " princíp" raja, čo si Ty vypozoroval?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum