Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Hadanka na dnes

Diskusná téma K fotke: Hadanka na dnes

Posielam jedno zaujimave foto a cakam, ci uhadnete, kde sa nachadza zmienovana lokalita na Slovensku. Upozornenie - do kolonky lokalita som musel nieco dat, tak som tam dal Tatry, ale nech vas to nemyli. :))

Axel

Haluzak - cital si vobec diskusiu?
klf - mohol by si zmenit fakty a nahodit aj GPS?

Matob

funttomans: To áno, ale myslel som pieskovcové formy reliéfu, podobné českému labskému údolí alebo českého ráje, adršpachu...veže a masívy vystupujúce významne nad okolitú krajinu.

Funttomas

matob:
pieskovce spolu s ílovcami tvoria cca štvrtinu Slovenska vo flyšových pohoriach a kotlinách severu SR (Biele Karpaty, Javorníky, Kysuce, Orava, Spiš, Zamagurie, Šariš, Nízke Beskydy, Poloniny).

Jana T:

:)))
...ale nápad a záber vydarený...aspoň som si naštudovala niečo o viatych a usadených pieskoch v Záhorskej nížine...

Klf

dobry vecer. vyhodnotenie sutaze - najblizsie bola k poznaniu psyloo a mozno aj mala na mysli prave ten lom (len neviem, ci je to lom). Na obrazku je halda piesku odfotena na dvore stavebneho podniku v Liptovskej Teplej, kusok od Besenovej. Zdalo sa mi to celkom zaujimave, tak som to strihol. Dufam, ze som vas tym nenastval. pekny vecer. klf :)))

Klf

diky za prispevky. len - na zapade som fotil tiez, aby vas to nemylilo. nie vela, ale predsa len fotil. vysledky budu vecer. klf :)))

Axel

Halda v Jelsave mi napadlo povodne ako prva, no pripadala viac hrubozrnna ako na foto a nesedei mi velkost.
Ale mozno sa mylim.

PetoH

Mne sa nezda, ze to bude ono, ale predsalen to napisem :D
Nemoze to byt halda pri Jelsavskej magnezitke? Sice mi nesedi ta farba ani ta velkost, ale na fotkach to casto vyzera inak :)

Axel

Vidim to na priemyselnu haldu (na bansku mi to pripada prilis jemne).
Co tak rekultivacia odkaliska ZSNP z Ziari? (sedi mi to rozmerovo, aj ked farba materialu by mala byt trochu tmavsia)

Nechcemalias

Kopa piesku to asi nebude (ked tak dobre odlezana). Ale zaujimava je ta bielo-cervena tyc a tien poulicneho osvetlenia (ak to je poulicne..)

Psyloo

mna len napada, ze to moze byt lom, ktory je vidno z Velkeho Choca, ked sa pozera smerom na (asi?) Partizansku Lupcu, ale presne neviem povedat ako sa ta obec vola, kde sa ten lom nachadza.
Inac, pekne oblaciky;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky