Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Klenot Talianska - Lago di Braies

Diskusná téma K článku: Klenot Talianska - Lago di Braies

Horské jazero Lago di Braies alebo nemecky Pragser See, zapísané v zozname svetového dedičstva UNESCO, sa nachádza v severnej časti talianskych Dolomitov (konkrétne v doline Pragsertal alebo Valle Pusteria) a je považované za perlu Álp (niektorí ho považujú za najkrajšie jazero celého Talianska). Leží v nadmorskej výške 1494 m na rozlohe približne 31 ha. Priemerná hĺbka jazera je 17 m a jeho najväčšia hĺbka je 36 m.

Kofoluska

Adushka je nádherné, ale tiež mi stačilo vidieť ho raz. :)

Martin dá sa naň pozrieť zhora - zo Seekofelu to možno nebude úplne to pravé orechové, ale z cesty na Grosser Apostolo by to malo ísť (čo máš na mape označené výškou 1947 m) :)

Martin knor

To ten hotel stavali ako vezu v Pise? :-D

Pekne jazero. Popozeram sa po mapach, ci sa nan neda pozerat zhora. A ci v okoli nie su nejake lahsie zaistene cesty. Posledne dva roky som Dolomity vynechal, o rok by som taku chybu uz nechcel spravit.

Daulagiri

Akože ten horský masív nad krásnym jazerom vyzerá fakt úchvatne len čo je pravda.

Adushka

Fúha, to parkovanie tam riadne vytunili od r. 2017, kedy sme tam boli my. Ja som si práveže povedala, že stačilo raz, davy nemám rada, je kopec iných pekných miest na výlety :)

Kofoluska

Ďakujem. :-) Boli tam davy ľudí a to sme prišli relatívne zavčasu. Ale stálo to za to. Jazero a jeho bezprostredné okolie je nádherné. Pevne verím, že sa mi podarí znova tam ísť a stráviť tam viac ako len pár hodín. Veľmi rada by som sa "vydriapala" na Seekofel

Matobee

Martina prenádherné zábery. Je to skutočne klenot. Napriek davom sa ho oplatí vidieť, ale podarilo sa vám nájsť aj krásne, pokojné zákutia. Skvelý výlet.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma