Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Gozd Martuljek – Martuljški slapovi (vodopády)

Diskusná téma K článku: Gozd Martuljek – Martuljški slapovi (vodopády)

Perly slovinského alpského sveta, Zgornji a Spodnji Martuljekov slap, nájdete nad obcou Gozd Martuljek neďaleko Kranjskej Gory. Ide o jedny z najkrajších turistom voľne prístupných vodopádov v Júlskych Alpách. Vrchný vodopád v jednej vysokej a viacerých menších kaskádach padá z výšky 110 m, spodný vodopád je vysoký 30 m.

Kofoluska

Mne tam vadili tie davy ľudí. Zažila som davy ľudí aj v Liechtensteinklamm, asi pol hodinu sme stáli v rade na lístky. Ale tým, že ľudia prichádzali a odchádzali priebežne sa to v pohode dalo a nikde sme sa nezasekli. Naopak keď sme niekde chceli postáť, nikto nás netlačil dopredu. Roklina je milá, príjemná, ale toto z nej zážitok bohužiaľ pokazilo.

Martin knor

Trochu podrazeli. Listok som si urcite kupoval pri vstupe. Bol som tam rano. Ludi bolo dost, ale nie extremne davy. Tusim som tam siel preto, ze pocasie nebolo nic moc. Mne sa roklina vcelku pacila, hoci je pomerne kratka.

Kofoluska

Desať ečok za dospelého a podľa môjho názoru to nestojí za to.
Lístky sa dajú kúpiť už len online a neviem ako to bolo v roku 2012, ale teraz si kúpiš lístok na konkrétny čas, v tom čase pustia naraz do rokliny ja neviem....50-100 ľudí. A idete sa tam "pozabíjať". Zážitok, ktorý sme si pokojne mohli nechať ujsť.

Martin knor

Bol som tam v roku 2013 a pozrel som sa aj do kotla Za Akom, lebo su vraj z neho najkrajsie pohlady na stity. Moc sa mi to vsak nevidelo.

Ale zaujala ma poznamka o Blejskom vintgare. Kolko za vstup pytaju teraz? V roku 2012 som platil 4 eura.

Kofoluska

Ďakujem :)
Sucho bolo viditeľné na mnohých miestach, je to smutné.

Matobee

Martina úžasný záver dovolenky. Tie strmé, skalnaté hory Julských Álp sú nádherné. Úvodná fotka priam strhujúca. Nádhera, možno si mohla pridať aj viac. :-)
Na vodopádoch vidieť, že asi aj tam ako vo veľkej časti Európy panovalo v lete výrazné sucho a horúčavy.
Páči sa mi aj salamandra alpská a jej temná farba.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov