Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: PR Dubová hora z Podhradíka

Diskusná téma K článku: PR Dubová hora z Podhradíka

Od decembra minulého roka máme novú prírodnú rezerváciu Pralesy Slovenska. Možno aj na tento popud sme si boli pozrieť pralesový zvyšok, ktorý je samostatnou prírodnou rezerváciou, vyhlásenou v roku 1983. V tomto prípade má turista šťastie, že územím prechádza značka. Rezervácia má príznačné meno - Dubová hora a je takmer priamo pri Prešove v Slanských vrchoch. Výšľap si najskôr obohatíme prehliadkou zrúcaniny hradu Šebeš.

Martin knor , 1 reakcia

Pekna prechadzka. Siel som tade s Marianom, no kus za skalnym oknom sme zbehli do doliny, aby sme videli aj prielom Sebastovky. Vracali sme sa dolinou veducou pod chatu Fricka.

Tono, kde je ta poloha Mohylky? Neviem ju na mapach najst.

Mjozom

pod Mohylkami je teraz nová križovatka zelenej s modrou ... ak ideš od Podhradíka po zelenej, tak od "hríbika" do kopca mierne vľavo

Tomka

Pralesy a hradné zrúcaniny mám rada. Vďaka za tip.:)

Tono

V Podhradíku a v pralese Dubová hora som bol v 1x v roku 1990. Už len cesta autobusom sem bola veľmi zaujímavá. Znenazdajky bus zastavil vo Vyšnej Šebastovej pri krčme. Vtom momente vodič zavelil "chlopi idu na paľenku a ženske strážia motor"... a nozaj, všetci chlapi, vrátene mňa a kamoša Šobula išli na poldeci, dva, či tri, kto ako vládal :) Dnes už asi takýto "vychodňarsky folkolor" cestou autobusom nezažijete :)
V tom čase o hrade Šebeš ani domáci veľmi nevedeli. Hrad pokrýval les. V jeho predhradí sme nakoniec aj táborili. Na druhy deň sme tak isto išli po zelenej cez prales Dubová hora, ktorý vo mne dodnes zachoval spomienky na úchvatný les. Vtedy sa ešte chodenie mimo značiek vôbec neriešilo, tak sme to tak celkom slušne pobehali vrátane brala Džad. Krásne bolo aj malé "skalné mesto" v polohe Mohylky. To je už mimo PR, takže sa k nemu da bezproblémovo dosať z trasy značky. Krásny kraj, na ktorý mám príjemné a hlavne veselé spomienky :) :) :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov