Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Výberové konania riaditeľov NP

Diskusná téma Výberové konania riaditeľov NP

Od 28.-30.9. sa uskutočnia výberové konania, jedna časť bude verejná (online stream + možnosť klásť otázky). Ministerstvo zverejnilo životopisy a aj koncepcie u tých uchádzačoch, ktorí dali súhlas. Najväčší záujem - 5 - je v TANAPe (aj zaujímavá profesná skladba), v niektorých iných parkoch sa hlási len jeden človek (súčasný riaditeľ). Škoda že Majko dal súhlas na životopis, ale už nie na víziu. Niektoré zverejnené vízie pekne hovoria o návštevníkoch/turistoch, iné sa veľmi nezmieňujú. Čo očakávame od riaditeľov NP my - turisti? Nemali by sme to teraz využiť a jasne povedať/bojovať za svoje práva? Minimálne sledovaním výberového konania a položením trefných otázok.

Uchádzači v TANAPE https://www.minzp.sk/praca/np-tatry.hrml

Všetky ostatné parky https://www.minzp.sk/praca/

Machaon

Tak... miliardový majetok Slovenskej Republiky v tych spravnych rukach a karavana ide dalej. Ma niekto ešte ilúziu, že bude objektívne vyšetrenie korupčnej kauzy v Envirofonde?

Sona

Už som to sem písala, ale napíšem opäť: Pán prednosta Bednár je v konflikte záujmov, lebo ako prednosta pýtal podporu pre občianske združenie Machaon, kde je pán Bednár prezidentom a Vy, jeho manželka, riaditeľkou. Išlo o žiadosť o finančnú podporu z programu Európskej klimatickej iniciatívy. Tento postup nám potvrdilo riaditeľstvo Štátnej ochrany prírody SR.

Ostatné napísal Ľubo. Záver, či riaditeľ TANAP-u niečo ukradol alebo nie, by som nechala na orgány činné v trestnom konaní.

Machaon

@Lubo Nezosmiesnujte sa a neklamte. Machaon International je uplne nezavisla organizacia a pracuje väčšinou mimo Slovenska. Naš tim vie spolu viac ako 10 jazykov a vieme zvíťaziť v čestných celoeuropskych grantovych súťažiach. Na Slovensku robime väčšinou dobrovolnicku pracu, pretože čestný pristup ku grantom tu skoro neznámy pojem. Prednost maju taki ako Majko, a funguju tam ine pravidla. Kritizujete prednostu za nejaký list, ktorý neviete či vôbec bol odoslan a ktory bol ukradnut z ho kancelarie, aby vzbudiť nedôveru ku prednostovi, ktory poukazuje na ukradnutie Majkom 305000 EUR (a je to len mala časť ho aktivit ktoru naš invistigativny tim vyšetril, v procese vyšetrovania aj dalšie kauzy) a zdevastovanie ochranného pásma TANAP.

Lubo

Svetlana, uz ste trapna a nechcete pochopit, v com je problem. A to, aky kraval okolo toho robite, len utvrdzuje v tom, ze Sona spravne poukazala na konflikt zaujmov vasho manzela.

Zopakujem pre tych, ktore vasu svatu vojnu nesleduju alebo sa v nej uz stratili:

  1. Ma Majko problem uplne vysvetlit chatu Tabor? Ma. Je to v clanku? Je.
  2. Ma Majko zle vztahy, zlu komunikaciu v regione a s predstavitelmi turistickych a horolezeckych spolkov? Ma. Je to v clanku? Je.
  3. Posobil Majko nejaky cas v Interwoode? Posobil. Je to v clanku? Je.
  4. Ma Majko pozitivne dosiahnute vysledky v oblasti ochrany prirody v TANAPe? Ma, potvrdili to odbornici. Je to v clanku? Je.

Vam proste prekaza, ze svet nie ciernobiely a ze clovek, ktory ma zlu reputaciu, moze mat aj pozitivne vysledky.

Zaroven ma udivuje, ze v roku 2022, v clenskom state EU niekto dokaze s kamennou tvarou tvrdit, ze nie je v konflikte zaujmov, ak v politicky nominovanej funkcii ziada o vyhodu pre obcianske zdruzenie, v ktorom je prezidentom a jeho zena ho riadi. Pritom ziada o tu vyhodu organizaciu, ktoru politicky kontroluje ta ista strana.

Machaon

Prečo Soňa Mäkká vyzdvihuje Pavla Majka a diskredituje tých, čo poukazujú na pochybenia a možnú nezákonnosť v TANAPe?
O neetických praktikách novinára Denníka N - list vydavateľovi blog.sme.sk/…/preco-sona-makk…

Karol52

Pekný večer p. Mäkká. To ma akože hodnotíte, skúšate? Trápi vás môj názor? Ak áno, to je na tom to najsmutnejšie. Nie som politik, či riaditeľ. Som iba obyčajný človek s názorom k téme, ktorú ste sem zavesili vy. Nie vy osobne, no ide o váš web. Vy určujete jeho smerovanie. Trápi vás ochrana prirody, príroda ako taká, turisti, Tatry, Majko? Aj mňa, až na toho Majka, nič osobné za tým nehľadajte. Mám iba oči a uši a nejaký ten piatok už som v Tatrách preskákal. Na rozdiel od vás, nenesiem zodpovednosť za zlé a hlúpe rozhodnutia politikov, riaditeľov, či vás novinárov. V tejto "demokratickej dobe" iba slušne, a na pre mňa vhodnom mieste, vyjadrujem slobodný názor. Nestojím na žiadnej strane. Ak to vnímate inak, Boh ochraňuj túto krajinu a ľudí čo tu žijú.

Sona

Karol, tu je podla Vas problematika rozobrana objektivnejsie a serioznejsie?
lesmedium.sk/…/vlastnici-leso…

Linknite nejaky clanok Lesmedia, ktory povazujete za zaujimavy, analyticky dobre spracovany a objektivny.

Iwanna

Karol, viac by verim pomohlo zakulisne info, preco sa oligarchovi Hrubemu hodi ako riaditel TANAPu Majko. Mam k tejto teme ci moznosti sice nejake to "zakulisne info" priamo z V. Tatier od ludi kt. verim, ale nemam tie informacie overene zo ziadneho od mojich zdrojov nezavisleho zdroja. OFF TOPIC Absenciu snah o vyvazanost ci nebodaj o objektivitu Dennika N inac pomerne trefne glosoval, ale najma dal do kontextu, napr. exminister zdravotnictva v rozhovore kt. vydal nedavno dennik Standard.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma