Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chvojnickou pahorkatinou okolo Senice

Matobee

Martin pekná túra a z nej vznikol zaujímavý článok s príjemnými fotkami. Zažil si veru poriadne pestré jarné podmienky. Až som sa čudoval, či to všetko bolo za jeden deň. Úvodný záber s repkou olejnou sa mi veľmi páči a rovnako aj „mladá alej.“ Zaujala aj parádne vyzerajúca „pláž“ na Kunovská priehrade, o ktorej som netušil. Možno sa tam raz zastavím, keď sa vyberiem do tejto oblasti. Už som okolie Senice zľahka obzeral.

Pred 10 rokmi by ma článok kvôli rovinatému terénu asi moc nezaujal, ale všetko sa mení a teraz som si ho veru s nadšením prečítal. Veľmi si mi pripomenul moje jarné putovanie okolím Podhájskej, kde je dosť podobný terén. Napriek rovinám sa mi tam dosť páčilo.

Tomka

Záhorie trochu poznám. Pred mnohými rokmi som bola na Kunove na zraze turistov a keďže Záhorie je aj botanický raj, bola som tam viackrát na skvelých botanických akciách.Ty si ukázal zopár zaujímavých lokalít, pre ktoré s tam oplatí znovu vrátiť. Vďaka.

Martin knor

Volakedy som siel zaver Tvojej trasy od Sobitsta. No zaujali ma stromy pri tom pristresku pod krizom. Netusis, preco su talke "hrcate"?

Marcel.c

@martin knor
Tie hrče na stromoch sú nádory, ochorenie dreviny. Takéto kusy sú vyhľadávané a cenené rezbármi a inými spracovateľmi dreva ako zaujímavé pre zvláštnu kresbu dreva.

Martin knor

A to ich moze byt az tak vela? To som netusil. Obycajne vidam taku hrcu jednu, dve.

Marcel.c

Rakovina stromov je hubové ochorenie, spôsobujúce praskanie kôry v miestach napadnutia. Strom sa snaží rany zaceliť, pričom niekedy na takom mieste vyrastie novotvar - nádor. Ak je prasklín veľa, vznikne aj veľa nádorov. Ochorenie je prenosné.

Marcel.c

Rakovina napáda najčastejšie oslabené stromy alebo stromy, rastúce na pre ne nevhodnom stanovišti.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov