Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Za medveďmi (Levočských vrchov)

Diskusná téma K článku: Za medveďmi (Levočských vrchov)

Toto slovné spojenie som si veľmi obľúbil. Symbolizuje dočasné zmiznutie politikov z očí verejnosti, napríklad po neúspechu vo voľbách. „Za medveďmi“ opakovane odchádzali aj slovenskí premiéri, ale myslím si, že väčšina z nás má z času na čas podobné chúťky – aspoň na chvíľu zmiznúť kdesi v hlbokých lesoch a byť tam sám, iba so svojimi myšlienkami a ľahkým batohom.

J.Štieber

Vladimír Kobza: áno, modrá značka príde k výhľadni nad Krásnou Lúkou, pokračuje do K. Lúky, ale možno zísť aj do Polomy alebo Bajeroviec po žltej. A možno tiež spojenie do Brezovice a T.Potoka.Z Krásnej Lúky ide žltá na Kňazovú, odtiaľ zelená do Lipian, plánujeme na Demjanke prepojiť na Minčol.Značenie v Lev. vrchoch je v začiatkoch, ale teším sa rozvoju turistiky v tejto časti bývalého vojenského pásma.

Mato_d

martin knor:
Je pravda, že príroda tam dostala poriadne zabrať. Na Čiernej hore ešte potrvá, kým sa tam les ako-tak obnoví, a to isté na časti Simín.

Martin knor

Siel som pred par rokmi cez nedaleku Ciernu horu, Kaliguru a Sminy. Bol to horor. Je fajn pocut, ze v oblasti je uz aspon mladina, ale radsej este chvilu pockam, kym sa tam opat vyberiem.

Daulagiri

Neboj Maťo, verím že dačo ešte zrealizujeme v budúcnosti.

Mato_d

daulagiri:
Vďaka, Maťo. Najlepšie bude prejsť od plánov k ich realizácii :) Dik za zastafčo, drž sa.

Mato_d

ade.e:
Som rád, že ťa článok zaujal. Ďakujem za zastavenie :)

Daulagiri

Originálny názov i úvod článku Maťo. Pekne si mi pripomenul že tu mám/máme ešte nejaké plány ;-)

Pamätám že tú chatku Chmeľov sme už okukávali minulý rok. Na Čiernohuzec sa chcem vrátiť v lepšom počasí. V severnej časti LV mám vymyslenú "tajnú" trasu, ktorá by sa dala prepojiť s úvodom tejto tvojej. Ale ako čítam mal by som sa poponáhľať, lebo sa tam už hrnú civilizačné výdobytky (značky) a bude tam plnka hahaha :o)

V každom prípade super trasa v neznámych končinách. A bez ľudí to musel byť dokonalý reset. 25 km za odpoludnie je výborný výkon, klobúk dole, ja sa zvyknem viac šmatlať.

Ade.e

Originalny nazov clanku. I samotna tulacka. A sa to aj fajn citalo. Pred rokom som si vymyslal trasu po znackach a aj mimo nich a tak som sa dostal k tej ruine na Jankovci, kde sa mi tak pacilo a zaroven som aj na chvilu zakapal pod Piesocnym vrchom.

S tymi zvaznicami je to tak vselijako, ale ja, ked som siel vtedy tu tulacku, tak som nemal vacsi problem. A tak cela trojdnova tulacka vysla na vybornu.

Ta chatka Chmelov vyzera byt na peknom mieste, vyzera, ze si mi zavrtal chrobaka do hlavy, i ked je pravda, ze ma tie horske luky od Chmelovca uz aj predtym zaujali. Skoda len, ze sa tam da dostat len po asfaltke Blazovskej doliny. Ale mozno by sa to dalo vymysliet s napojenim na Bisar...

Vladimír Kobza

mato_D: Ďakujem veľmi pekne za odpoveď a taktiež aj za inšpiratívny článok. Levočské vrchy sú pre mňa stále nepoznané a lákavé a dúfam, že sa mi ich podarí navštíviť v blízkej dobe.

Mato_d

bikemartin:
Nie "S Samotou", ale "S Dakotou" :D

Mato_d

matobee:
Ďakujem za komentár a teším sa, že sa ti ten článok páčil. Bola to fajn prechádzka a už teraz plánujem nejakú jej zimnú alternatívu :)

Mato_d

bikemartin:
Neviem, do studne som nepozeral. Ale už pred rokmi bola v zlom stave, vodu by som z nej naberal len v stave akútnej núdze :)
S Samotou vydrž do jari, vymyslíme niečo spoločné.

Mato_d

Vladimír Kobza:
Modrá značka by mala viesť z Veľkého Václaváku (Sedlo pod Škapovou) na sever cez Jankovec, ďalej zvážnicou popod Piesočný vrch, pred Čiernohuzcom by mala uhnúť na SV a pokračovať ďalej po hrebeni na Kuliguru, a potom JV cez Stredné lúky až do Krásnej Lúky.
O ďalších plánovaných trasách neviem.

Vladimír Kobza

Ďakujem za zaujímavý článok, do Levočských vrchov sa už dlhšie chystám.

Chcel by som sa opýtať autora, či nemá vedomosť kadiaľ má viesť plánovaná modrá značka (spomína sa v texte a nachádza sa aj na jednej fotografii), prípadne ďalšie trasy v Levočských vrchoch? Vopred ďakujem za akúkoľvek informáciu.

Bikemartin

Studňa na Jankovci by sa aj dala použiť? (Že si hodím dolu vlastnú nádobu na špagáte). Pamätám tam vodu asi v 3m hĺbke.

Pri Dakote som ešte nebol, budúci rok tam snáď konečne zablúdim.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma