Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tatranská Javorina – Sedielko – Starý Smokovec v snehu

Diskusná téma K článku: Tatranská Javorina – Sedielko – Starý Smokovec v snehu

V noci zo soboty na nedeľu (17. septembra 2022) prenikol na Slovensko zo severu studený front, ktorý priniesol výrazné ochladenie a do Tatier sneženie a zimné podmienky. Práve v nedeľu som sever Slovenska opúšťal po dvoch túrach v Západných Tatrách. Nasledujúci týždeň priniesol Bazin reportáž zo zimných podmienok na Rysoch a zatúžil som zažiť zimné tatranské podmienky a otvorené chodníky. V plánoch na tento rok som mal prechod z Tatranskej Javoriny cez Sedielko do Starého Smokovca.

Daulagiri

Do Prielomu som taktiež vystupoval toto leto od Zbojníčky. Áno chodí sa tam všelijako, tiež som tam stratil značenie a naviedla ma naň až dvojica turistov schádzajúcich zhora, pričom ja som kukal že som akosi mimo ich trasy a vtedy mi to docvaklo.

Peter61

Daulagiri : na Prielom je to iné kafe aj z tohto smeru. Všetko sa zosúva, značenie nevidno = ľudia chodia kadetade.
Ale s jorkširákom pod bundou sa to dá ( 16.7.2022)

Daulagiri

Trvácnosť týchto drevených schodov zrejme nieje dlhá, ale asi lepšie ako ísť po suti. My sme tadiaľto do Sedielka šli v jeseni 2018, dačo isto trčalo, ale nepamätám už veľmi koľko tých tyčí bolo. Ale napr. zo Zamrznutého kotla do Poľského hrebeňa je to ešte vo veľmi dobrom stave (bol som v júli tohto roku).

Peter61

Soňa, celé je to na nič.
Pod tým snehom môžu byť roxory. Nebol som tam zopár rokov, ale podobná situácia v menšom je o dolinu vedľa = stúpanie z VSd na Prielom.

Sona

Pekne. Ako tak pozeram, zostup v snehu zo Sedielka je tusim lepsi nez rozdrobenym chodnikom, z ktoreho trcia roxorove tyce. Aspon tak to tam vyzeralo dva roky dozadu: hiking.dennikn.sk/…/tatranska…

Daulagiri

Naozaj túra v dvoch ročných obdobiach. Javorovou dolinou som ešte nešiel, ale chystám sa už dlhšie pre tie pohľady na Belianky. Cez Sedielko sme vystupovali na Malý Ľadový kedysi, je to ozaj strmák.

Peter61

Tomáš, nemôžeš skočiť na každý fotošopový súbor :-))))))))))

Tomas Vohlarik

Ahoje, vdaka za precitanie.

Peto - tie vychodene cesticky som do clanku napisal na zaklade tvojej foto z Baranich rohov, ktoru si sem pridal den po tejto ture :-)

Mato - tak skoda, ze si sa nerozhodol ist, bolo to zaujimave, i ked sneh sa uz pomaly topil, kvoli zvysujucim sa teplotam. Tyzden/dva predtym bol sneh nizsie a bolo ho viac.

Janka - dakujem za pochvalu

Martin - ano mas pravdu, snehu mohlo byt viac, na niektorych miestach kvoli topeniu snehu som ich musel davat dole a o chvilu zasa naspat. Na macky bolo snehu malo. Zial den predtym sa v Prielome kvoli tymto podmienkach niekto zabil

Prikladam link z Relive, ak ma niekto zaujem si pozriet:

relive.cc/view/vYvE3ZyR7w6

Martin knor

Bol som tam mesiac pred Tebou, ale nesiel som az do sedla. Cely prechod som siel iba raz, veeeeelmi davno. Pred mesiacom som konstatoval, ze uz je to na mna privela.

Inac, taketo podmienky moc nemam rad. Ked uz sneh, tak nech je ho viac a poriadne mrzne. S mackami a cepinom sa citim istejsie ako s palickami a nesmekmi na takomto podklade...

Janabilesova

Putovanie so zaujímavými už aj snehovými podmienkami... pekné fotky.

Peter61

Tomáš spomína "v snehu vyšliapané cestičky smerom na Ľadový štít ...". Boli dobre prešliapnuté, už v piatok bolo vidno v doline a cca v spádnici Ľadového koňa. Vidno to aj na mobilvýcvaku, ale netuším, či bude vidno aj po zmenšení vo fóre.

Matobee

Tomáš nádhera. Perfektne a odvážne si to počasie využil. Odmenou boli vysnené jesenno-zimné podmienky. Čo môže byť v Tatrách krajšie. Pekné zábery.

Pri čítaní článku a najmä prerezení fotiek som si v duchu nadával. Nie, že by bolo niečo zle, ale trasu cez Sedielko som v tomto čase plánoval aj ja. Akurát ma zlé podmienky v druhej polke septembra odradili a nakoniec som nešiel ani v októbri. Vidím, že to bola chyba.
Ale skvelé je, že sa môžem vďaka tebe pokochať. Ďakujem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma