Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pomalošľapom z Perneka do Plaveckého Podhradia

Diskusná téma K článku: Pomalošľapom z Perneka do Plaveckého Podhradia

Článok by ani nemal patriť do sekcie “túry”, ale nie je to v pravom slova ani príbeh, lebo okrem putovania z bodu A do B ho netvorí úvod, zápletka a ani koniec. Je to len akási spomienka na pokojné túlanie sa v domácich horách, pokojná radosť z úniku z každodenného života, kedy nemusíš vyriešiť nič iné, len kam dôjdeš, kde naberieš vodu a čo si navaríš zo špajze, ktorú nosíš v batohu.

Daulagiri

Pekné putovanie v mne neznámom kraji, aj keď niektoré miesta som už navštívil (Amonova lúka, Báborská, Taricove skaly), ale počasie nám vôbec neprialo pred pár rokmi. Túto oblasť si nechávam na dôchodok snáď...
Inak vidieť že na strave si dávaš záležať a vychutnávaš si to varenie atď. Páči sa mi tá úvodná fotka z Holintu.
Celkovo z toho ide taká sloboda a pohoda, tak len tak ďalej.

Tramtária

Zaujímavé čítanie, s dostatkom symboliky a rôznych presahov. Tiež mám rád huncokárov, boli to takí mnísi malých karpát. Žili v takmer úplnej izolácii od okolitého sveta a to jednoduchým životom, takmer výhradne naplneným prácou a láskou k Bohu. Zanechali toho po sebe veľa, aj keď z textu cítiť určitú melanchólia a nostalgiu. Nakoniec kdo chce cíti po nich radosť, aj keď chudáci dreli jak kone.
Asi by boli o dosť lepšie pripravení do neistých liet za dverami. Vďakabohu aj takéto niečo môže ukazovať smer ako sa to dá.

V Čechách boli na tom podobne bójovia okolo šumavy, tých nikto nevyhnal, ale dnes sa to tam už zotrelo.
Dosť ma zaujali tie "sopky na Klokoči, keď som tade išiel tak som si ich nevšimol. Predpokladám, že sa jedná o tie skalky okolo jedenástej minúty vo videu. Možno je to relikt toho vulkanizmu ku koncu prvohôr, keď vyhynul takmer všetok život na zemi...

Martin knor

Peto, pekna stranka. Ono vlastne sucho bolo tento rok aj u nas na rovine. Travu som kosil iba 5x. Z toho 3x na jar a 2x na jesen. V lete uschla a vobec nerastla. (Travu zasadne nepolievam, to ze uschla mi usetrilo robotu.)

Martin knor

Male Karpaty su pohorim, ktore som obehal najdokladnejsie, ale nespominam si na takto slnkom spalene luky.

PaliT

Ďakujem za komentáre a korekcie; ešte zopár odpovedí:

Maťo: trampov som nenatočil na video, jedna vec je robiť reportáže na brigádach a úplne iná vec je strčiť kameru pred tvár oldskúl trampom, tu mám trošku zábrany. Starosvetsky sme pokecali a to bolo všetko.

Martin: drievkáč je Vargo Hexagon, v titánovej verzii má len cca. 140g. Výborné slúži aj ako závetrie pre liehový varič typu Trangia a pod.

Martin.cibula

Pali Tvoje články sú ako slepačia polievka na čundrácku dušu ... :-) Ten drievkač máš Toaks? Napísal som si za neho Ježiškovi tak sa teším na čmudenie :-)

Pavel Forgáč

Páči sa mi ten výraz pomalošľap :). Inak pekné čítanie. Letná pohoda ako sa patrí.

Samkoh

tú dračiu studničku máš zlý link, odkazuje na čermák. Inak zaujímavé ítanie.

Tomka

Pali príjemné čítanie. Veľa z tých miest poznám, vyvolali spomienky.
Tento rok bol botanicky veľmi zlý, tak aj preto málo tých divozelov. Ja som ich fotila v 2018 a vtedy ich bolo dosť.

Matobee

PaliT krásna letná pohodovka. Potešil som sa ráno, keď som zhliadol článok od teba. Ešte viac počas čítania a potešený som tiež zostal aj po ňom.

Krásne zábry hôr, lesov a lúk a tiež príjemné video. Holint, "amfiteáter", Mesačná lúka a Klokoč proste nádhera.
Mne tento rok Karpaty nevyšli, lebo na trati BB- BA boli v lete boli dlhodobé výluky a to ma odradilo. Ale verím, že na rok aspoň dva krát.

S tými zrážkami som vám na najzápadnejšom západe v lete celkom závidel. Mali ste to tam určite lepšie aj keď to bola všade celkovo bieda.

Fajn videjko, škoda, že si trošku nezachytil trampov. :-)
Podobných som stretol predminulý víkend v Malej Fatre. O 5 večer už za prichádzajúcej tmy vravia, že idú zo Skaliek až na Martinské hole, čo je aspoň zo 5 hodín. Vraj maju strašnú chuť na pivo. Hehe. Nezožral som im to a ráno som ich stretol táboriť o 500 metrov ďalej.

S takým báglom zas išiel jeden mladý neskúsený SNP-čkar v lete. Rozprával mi to počas cesty vlakom z Margercian pred mesiacom. Fúúú.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov