Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Voisthallerhütte a Jegermayer Steig

Diskusná téma K článku: Voisthallerhütte a Jegermayer Steig

Chata Voisthallerhütte (1654 m) a Jegermayer Steig sa nachádzajú vo východnej časti pohoria Hochschwab v Štajersku. Ide o krasovú náhornú plošinu typickú pre východnú časť Vápencových Álp, ktorá pozostáva najmä z wettersteinského vápenca. Celá oblasť je charakteristická krasovými jamami, závrtmi, prepadliskami a členitými horskými bralami, týčiacimi sa nad úzkymi dolinami.

Martin knor

Ano, fukat vie na tom hrebeni poriadne. Dolinou som siel zatial dvakrat, vzdy dole.

Chcem sa vsak cosi spytat. Uz dlho som voli korone nenocoval na chate. Teraz si na ne clovek musi vlacit spacak? V minulosti stacila "vlozka" (braval som obliecku na paplon). A aj papuce byvali obycajne na chatach k dispozicii, hoci nie na uplne vsetkych.

Daulagiri

Krasové hory mám úplne najradšej. V tých jesenných farbách to tam vyzerá fantasticky.

Kofoluska

Martin záleží od konkrétnej chaty. Schiestlhaus aj Sonnshienhutte majú písané, že stačí vložka. Voisthalerhutte neposkytuje spacáky, na každej posteli je vankúš a deka. Takže spacák je nutnosť. Papuče tam boli oba razy, čo sme tam tento rok spali, takže tie neboli z našej strany nutnosťou. Neviem, či to súvisí s covidom alebo je to skôr otázka tej ktorej chaty, ale prikláňam sa k druhej možnosti. :)

Peťo áno, napadlo nás to. Vyzeralo to tak skutočne vtipne :-D Aspoň nás to trochu vzpružilo do záverečného výstupu.

Daulagiri ja som sa práve pre ne do Hochschwabu zamilovala. Budúci rok máme so synom v pláne niekoľko túr v tomto pohorí, tak dúfam, že vyjdú. Poškuľujem aj po Kalkalpen, čo sú v doslovnom preklade Vápencové Alpy, tam to bude určite tiež zaujímavé. :)

Martin knor

Aha. dakujem. Teda je to ako v minulosti. Kde je deka, tam staci vlozka, cize moja navliecka na paplon. Posledne roky spavam v aute, no keby som chcel ist do Vysokych Taurov, spaniu na chate sa nevyhnem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma