Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: NP Podyjí

Diskusná téma K článku: NP Podyjí

V roku 1991 bolo územie, kedysi videné ako Terra Incognita, vyhlásené NP Podyjí. Konečne sa tak umožnilo turistickej verejnosti spoznať nádherný meander rieky Dyje, ktorá sa zarezáva až 300 metrov do svojho koryta. My sme sa tam vybrali v zime, aby sme sa vyhli davom turistov a hlavne zase trošku vyvetrali svoje tukom obalené telá.

Godman

Vcera sme sa vratili z Podyji, tak trochu navnadeni aj clankom od Bora.
Novy Hradek sme nestihli, bohuzial, Hardegg fajn, meandre Dyje fajn, ak uz trasa dovolila priblizit sa k nim, ci vidiet ich z nevela vyhliadok.
Priznam sa, cakali sme trosku viac, samotne Podyji, okrem samotnej rieky trosku sklamalo ocakavania, najma vzhladom na skutocnost, ze dana oblast je oblastou NP a premyslali sme, ake kriteria alebo co bolo podnetom na vyhlasenie tejto oblasti za NP.
Ale zasa vidiet treba vsetko a samozrejme kazdy si tam najde to svoje.

Vladimir Popluhar

No čítam že si môžem dať do svojej hlavy dalšie plány, vypadá to velmi dobre. Asi tam pôjdem. Už neviem ako to mám napísať, lebo Tono to napísal, že dobrý tip.

Ivoš

Díky za velice zajímavý příspěvek z krásného koutu pomezí Moravy a Rakouska - o to zajímavější, že jste jej navštívili v dosti netradiční období. Ale i to má co do sebe, neboť v hlavní sezóně zde bývá už poněkud přeplněno... Jako nejvhodnější dobu k návštěvě bych osobně doporučil duben-květen. A především radím navštívit vzpomínaný Nový Hrádek! Vyhlídka z jeho věže do kaňonu, kde Dyji vidíte třikrát v různých zákrutách, je fantastický. Bývá zde otevřeno už i od začátku či půlky dubna, jen je třeba si to ověřit u provozovatele (novyhradek.net, vranov@brno.npu.cz). Některé zápisy z výprav do Podyjí lze najít na našich stránkách.

Boro

Tono, prisaham,ze ked som tento clanok pisal, tak som hovoril kamosovi, Tono to nenechá len tak. Ten penzion u Cabalu je bezva, len si vezmi vsetko co chceš jesť zo sebou, lebo tie dediny sú naozaj bez "hospúdek",atď.V Harvagu na hrade je aj sprievodca, ale len v sezóne.Na Novom Hrádku bola kedysi aj turistická útulňa, ale samozrejme pred komoušami.Ale to všetko nájdeš na Internete. Už sa teším na tvoje fotky.

Adushka

Pekny clanok, dakujem za dobry tip, chystam sa tam niektory vikend, ze si vybehnem z Brna, predsa len to je kusok, a ako citam tu v diskusii, tak jar bude asi najvhodnejsia :) dik este raz.

Honza286

Tak zima není podle mě úplně ideální doba na návštěvu Podyjí, ideální je duben a začátek května - vše kvete a nebývají ještě moc velká vedra.

MatusM

Parada!! Velmi ma potesil tento clanok, zatial som len preklikal fotky, vychutnam si ho vecer. V maji som presiel Breclav - Mikulov - Znojmo + par cyklotur po okoli a najma Znojmo s ocarujucou krajinou okolo Dyje ma uplne nadchlo. Krasny kraj, mozem len odporucat.. Skoda, ze ste nemali stastie na krajsie pocasie, ale to tam az tak nevadi.

Miroslav Svítek

Boro,pripomenul si mi minuloročnú Veľkú noc, keď sme vo Vranove nad Dyjí a okolí strávili štyri dni pohodlnej turistiky po hradoch,opevneniach a samozrejme prekrásnej prírode.Ľudí ešte veľa nebolo.Tóno si určite pri hradoch príde na svoje,len so spojmi je to bieda.My sme šli buď peši, alebo stopom.Zaujímavé sú aj sochy,ktoré sochár Kristek postavil od prameňa Dyje po jej ústie do Moravy a štyri sú v blízkosti Vranova nad Dyjí.

Tono

Ahoj Boro. Tvoj clanok ma doslova a do pismena navnadil navstivit tento kraj. Ved ho mam za humnami... Tiez pojdem mimo hl. sezony, urcite opacim tych niekolko krcmiciek ktore su po ceste. Hadam uz budu otvorene... o:) A samozrejme, tesim sa uz teraz na navstevu hradov.
PS.
Vyborny clanok

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov