Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Modrý Kameň – Trúbiaci kameň – Litava, Dolinka

Diskusná téma K článku: Modrý Kameň – Trúbiaci kameň – Litava, Dolinka

Je druhý septembrový víkend, nedeľa a vonku doznievajú posledné letné dni. Sem-tam pofukuje chladnejší vetrík, ale teploty sú stále prijemné. Prichádzam do druhého najmenšieho mestečka na južnom Slovensku – Modrý Kameň (1632 obyvateľov), aby som odtiaľto prešiel južnými svahmi Krupinskej planiny cez Trúbiaci kameň a svoj deň zakončil u kamaráta na litavských lazoch.

Daulagiri

Pri trúbiacom kameni sme boli túto jar, ale trúbenie nám príliš nešlo. Taktiež sme sa zastavili na kozej farme Dolinka práve s FunTTomasom, to pohostenie nemalo chybu, veľmi chutné.
Inak je to pekný tichý kraj, na Modrom Kameni som ešte nebol, snáď raz.

Martin knor

Zdravim. Trasu co sa zobrazuje na mape som volakedy pred rokmi siel. Skoda, ze ste na mapu nezaznacili aj usek mimo znaciek.

Na tom kameni sa Vam zatrubit podarilo?

Svatopluk Štěpánek

Gusto, sú to zaujímavé knihy, Turiec mne akosi ušiel a Orava je mimo moju záujmovú oblasť.
Super knihy sú tiež Kaštiele po našom ( už druhé vydanie ) a Čierne diery I aj II.

Ade.e

Kazdy clanok z Hontu ma zaujme, tak aj tento opis kratkej tury ma potesil, kedze cast trasy poznam.
V Modrom Kameni som este nebol, tak aj kvoli hradu chcem tam zavitat, ale zaroven potulat sa lazami nad Plachtincami. Dufam, ze sa mi tam v roku 23 podari zajst.

FunTTomas

môžem len odporúčať koziu farmu Dolinka. Počas májového vandra sme tam mali dohodnuté občerstvenie, keďže široko-ďaleko nie sú iné možnosti doplnenia stravy a tekutín. Majiteľ veľmi vkusne upravil starú usadlosť a výborne nás pohostil miestnymi produktami vrátane domácich syrov, či klobás.

Svatopluk Štěpánek

Gusto ďakujem.
Zaujímavá kniha Vidiecké šľachtické sídla v Hontianskej stolici, môžem odporučiť.

Gusto

Svaťo, z Tekova ( konkrétne od Hronského Beňadika, pochádza aj táto socha Panny Márie s podobne utešeným textom

Matobee

Martin príjemný článok o krásnom, neznámom kraji. Pekné krajinárske zábery. Počasie ti vyšlo až na ten dáždik na záber. Máš však v Litave skvelé zázemie, tak si môžeš dovoliť až zmoknúť. Sympatická farmička.
V tomto kraji som ešte turisticky nebol, ale teším sa keď na to príde. Akurát som sa tu trošku cestovateľský zamotal počas cesty z Hrušova do BB. Kraj sa mi páčil, rovnako som nádejne zhliadal aj ku Kamennému vrchu nad Kosihovcami neďaleko.

Svatopluk Štěpánek

Hont je krásny kraj, článok je inšpiratívny. Väčšiu časť trasy som už prešiel.
Veľmi sa mne páči fotka s nápisom - niečo podobné je aj na Starej hore ( ??? či Mladej hore - opravte ma, ak to mám zle ) - také isté písmo a taký istý formát.
Hont a Krupinská planina majú čo ponuknúť, je to kdraj pre vlkov-samotárov.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma