Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Martinova dolina so sprievodcom - zoológom

Diskusná téma K článku: Martinova dolina so sprievodcom - zoológom

Muránska planina - divoká aj prívetivá, s hlbokými lesmi aj s horskými lúkami, s bezodnými roklinami, aj s výhľadovými lahôdkami, poškodená víchricami aj zotavujúca sa. Bralnatá, s tajomnými zákutiami. Ale vždy pripravená ohúriť ťa, omotať si ťa okolo prsta, počarovať ti, aby si ju navždy zbožňoval.

Svatopluk Štěpánek

"...koľko očí sa na Teba pozerá, aj keď myslíš, že si sám...." - to je presne to, čo som cítil, ALE so sprievodcom to musí byť o triedu lepšie

DoxaD

Martin,
Jerguš nám ukázal toľko pobytových znakov šeliem, že už len ten pocit, koľko očí sa na Teba pozerá, aj keď si myslíš, že si tam sám, je super zážitok v tej tiesňave.
Možno si ju ešte niekedy vychutnáš inak a prídeš na jej "medzery".
Čitala som Tvoj článok na Martina v Martinke s Martinom.
Voniaca je vždy čerešnička na torte.

Daulagiri

Martinovou dolinou som šiel zatiaľ raz v 2011 (mám tu o tom aj článok), bola pekná, divoká, ale predsalen som od nej čakal trochu viac, neviem to vysvetliť... Ale zas takto z odborným sprievodcom to muselo mať iný rozmer. Musím sa tam ešte vrátiť.
Voniaca je veľmi pekné miesto, naposledy som sa tam vyhrieval vo februári tohto roku :-)

DoxaD

Svatopluk:
Máte pravdu, je to aj súčasť Valikinej trasy a toho roku to bol 28. ročník. Výhľady z Kozieho chrbta boli neskutočné,smerom na Voniacu, na Hradovú aj na Klenovský Vepor. Je to nádherná trasa.
Martin Knor:
Veru na túre Voniaca- Ostrica- Siváková som ešte nebola.Musím naplánovať, na MP sa jesto kde motkať a kombinovať chodníčky. Dobrý nápad.

Martin knor

Tuto trasu som uz siel. Teraz ma laka nedaleka Ostrica. Z dialky vypada paradne. A rad by som sa presiel po okolitych lazoch.

Svatopluk Štěpánek

DoxaD
1 Vami opísaná cyklotrasa je viac menej rovnaká ako Valikina cesta, ktorú na jeseň organizujú turisti z Tisovca
2 MP a stredné Slovensko pochodené mám, veď som začal v roku 1988. Je to vysoko návykové. A pripomienka veku tiež.

Tomka

Katka ďakujem!:)
Áno mám rada bukový les, je
krásny v každom ročnom období.

DoxaD

Danka, spomínala si, že máš rada bukový les, nedávno sme šli žltou cyklotrasou z Tisovca Slávče, popod Hajnáš a cez Kozí chrbát do Kačkavy a späť do Tisovca, krajinkársky nádherný kút MP, tak posielam Ti foto šuchotavého bukového lístia.
Svatopluk, ked leje ako z krhly tak to nie je ideál, ale aj tam turista ako Vy nájde čaro. Vy máte MP lepšie schodenú, ako domáci.

Svatopluk Štěpánek

DoxaD - veru tak. Keď som chcel naučiť desaťročného syna ľúbiť slovenské hory a lesy, zobral som ho na MP. Podarilo sa. Katarína, výlet s takým odborným sprievodcom musí byť super, to Vám želám.
Váš opis doliny je na 100%, mal som tie isté pocity. Zimomriavky po chrbte mne nešli, aj ked som šiel sám.
( jazykový kútik - "lialo ani z krhlY")

Tomka

Katka vďaka za článok.
Martinova dolina, Voniaca a Hradová, to sú moje topky v Muránskej planine.

DoxaD

Svatopluk, tomXX, baranček, Maťko, veru, MP má pre každého niečo.
Včera sme boli na Tŕstí a útulňa Sláviček je úžasná, taká naozajstne útulná, rodinná,dúfajme, že pútnici si ju zašanujú. Výhľady z nej budú krásne, včera bola hmla, ale aj tak to bol krásny výlet.

Matobee

Katarína to musel byť veru skvelý zážitok. Na fantasticky krásnom mieste so skvelým odborníkom. Ďakujem za podelenie.
Je to krásna dolinka. Išiel som ňou dva krát. Raz v máji som stúpal a zostupoval zas koncom leta. Snáď ešte niekedy v zime by to mohol byť zážitok.
Voniaca je úžasné miesto. Jedno z mojim obľúbených na planine. Bol som tu už asi 4-5 krát a stále sa neviem nabažiť. Raz som kúsok tajne vybehol aj na Strelnicu.

Baranček

Poznám dokonale,však som rodák z Tisovca.Od chlapčiska som sa rád po týchto trasách túlal

TomXX

Ďakujem, ak bude takáto možnosť, rád ju využijem. Z Tisovca cez Voniacu, Sivákovú až po Burdu som išiel, krásny úsek. Ako celá MP :)

Svatopluk Štěpánek

Martinova dolina je perla, klenot, podľa mňa nejkrajšia prístupná dolina na Muránskej planine. Ja som šiel z Tisovca, tak som chvílku dral asfalt. Pred okolo 30 rokmi som šiel okolo Ľavkova, lialo ani z krhli, tak som bol rád, že ma starý pán pozval na šípkový čaj a na kus reči. Bolo to velmi príjemné.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma