Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Riaditeľ NP Poloniny: Zastavili sme ťažbu, chceme rozvíjať cykloturistiku

Diskusná téma K článku: Riaditeľ NP Poloniny: Zastavili sme ťažbu, chceme rozvíjať cykloturistiku

Miroslav Buraľ je čerstvo vymenovaným riaditeľom NP Poloniny. Po reforme národných parkov uspel vo výberovom konaní. V podcaste sme sa s ním rozprávali o jeho prvých krokoch, zonácii, zastavení ťažby v doline Zbojského potoka, či o mäkkom turizme, ktorý chce v parku rozvíjať hlavne formou cykloturistiky. V príprave je takmer stokilometrový Poloniny trail.

Pavel Forgáč

Fajn rozhovor. Len pán uviedol pár nepresností. Hranica medzi Východnými a Západnými Karpatmi prebieha niekde v línii východná hranica pohoria Čergov - Beskydské predhorie východne od Prešova - Severná časť Slanských vrchov a potom hranica s Východoslovenskou nížinou. Čiže do Východných Karpát patria aj pohoria Busov, Ondavská vrchovina, Laborecká vrchovina a Vihorlat.

Prales Stužica chceli vyťažiť Maďari. V tom čase toto územie pod obsadení Podkarpatskej Rusi a Malej vojne medzi Slovenským štátom a Horthyovským Maďarskom pripadlo práve Maďarom. V podstate bolo iba šťastie, že vojna skončila inak by Stužica padla ako ďalšia obeť vojny.

Nech sa len národnému parku darí a dúfam, že to tam už bude vyzerať lepšie ako doteraz. Inak na tomto príklade vidieť, že Lesy SR nemajú absolútny záujem o nejaké miernejšie obhospodarovanie lesa. Ešte aj tu sa v medziach zákona snažili v lokalite vyťažiť koľko sa len dalo kým bolo územie v ich správe. Trebalo by vymeniť úplne celé vedenie štátneho podniku inak sa to na Slovensku s lesmi nikam nepohne.

Daulagiri

Bol som v týchto končinách minulý rok prvýkrát a už sa neviem dočkať kedy pôjdem zas. Veľmi fajn rozhovor.
Kvalita tmy na záver ma pobavila :o)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma