Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako si vyrobiť návleky na zimné táborenie

Diskusná téma K článku: Ako si vyrobiť návleky na zimné táborenie

Každý, kto táboril vo vyslovene chladných podmienkach, pozná okamih, keď sa ho začne zmocňovať chlad, ktorý ide odspodu. Telo začne rýchlo strácať teplo a práve nohy sú časťou tela, ktoré začne prehrávať boj. Počas pochodu sú dolné končatiny hlavným zdrojom tepla, ale keď sme v tábore, staviame stan, varíme večeru, nohy sú oblasťou, cez ktorú teplo citeľne strácame. Pre tento účel som si vyrobil špeciálne návleky, ktoré sa používajú práve pre ten úsek dňa, keď sa motáme v tábore, ale ešte si nedoprajeme izoláciu karimatky a pohodlie spacáku. Tu je obrazový návod, ako som ich vyrobil. Ak by ste tento artikel chceli googliť, v angličtine sa im hovorí footbags.

PaliT

Inšpiráciu som našiel vo videách, ktoré robí Erik Normark. On má pravdepodobne tieto: helsport.com/…/footbags

Podrážku to má len z tenkej ohybnej gumy, keďže to slúži len na pohyb v tábore, profil typu vibram tam netreba a asi by to ani nefungovalo, lebo sa to musí dať navliecť na turistické topánky a takú veľkú vibramovú podrážku nezoženieš.

Čaro takejto kutilskej výroby sa umocňuje tým, že to zmajstruješ prevažne z položiek, ktoré máš doma.

Matobee

PaliT si koumák. Kadečo si vyrobíš a určite tým aj niekoho inšpiruješ k podobným počinom. Najmä asi tých čo majú doma podobné zásoby materiálov.

Som zvedavý do kedy vydržia moje Treksporty z 2008. Zatiaľ len Condura trošku viac prepúšťa oproti novým a jemne rozstrapatené sú kovové lanká pod topánky.
Ale majú už za sebou už pár tisíc kilometrov v zimných podmienkach každého druhu.

Peter61

dosť mohutná vecička.
Ak by som si to chcel vyrobiť, namiesto hladkej podrážky by som tam dal nejakú profilovanú podrážku à la Vibram.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma