Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Knižná trilógia Stratené Slovensko – hrady, kostoly, kúpele

Diskusná téma K článku: Knižná trilógia Stratené Slovensko – hrady, kostoly, kúpele

Mám na stole novinku z vydavateľstva DAJAMA, je to trilógia Stratené Slovensko. Na spoločnom papierovom prebale sú tri názvy - Zabudnuté hrady, Kostoly a ich pohnuté osudy a Zaniknuté kúpele. V knihách nájdete zaniknuté či pustnúce stavby, ktoré čaká neodvratný zánik. Stavby, ktoré sú sprevádzané smutnými príbehmi, či tajomné pamiatky s nejasným pôvodom. Stavby, ktoré poznačili chátrania, prestavby, boje či rabovania. Niektoré by sme v krajine hľadali márne, iné si naliehavo pýtajú záchranu. Poďme spolu listovať.

Tramtária

ade.e, kamenní strážcovia: viac pestrejšie čítanie, viac ponorené do doby, akoby v štýle historika pavla dvořáka písané. Dajama: viac suchopádne, odbornejšie, chronologický prehľad plus architektúra hradu, je to akoby bedeker, prídeš na miesto a vieš ktorý múr je od čoho, ktorá zasypaná jama bola čo predtým a tak, zaujímavé je to, že ide o totálne neznáme hrady po ktorých už toho veľa nezostalo.

Ade.e

Tiez ma tato trilogia zaujala. Knihu o kostoloch uz mam aj doma. Pre predplatitelov Kras SLovenska, je dokonca aj ciastocna zlava. Nedavny vikend bola moznost aj dorucenia kurierom zdarma.

Rozmyslam aj o kupe knihy o hradoch, ale nazov trocha myli, ze sa nejedna o hrady na celom Slovensku, ale len na Vychode.
To samo o sebe nieje az taky problem, nakoniec, aj uvodnu knihu Kamenni strazcovia, ktora je o hradoch zapadnejsej casti SK, mam, tak mozno prave pokracovanie Kamennych strazcov by bolo lepsie ako tato nova kniha od Dajamy.

Vie niekto, kto mal tieto dva knihy v ruke, porovnat?

Gusto

Skvelý darček na Vianoce.

Máte ale v texte hrubú chybu - plnička v Korytnici nefunguje, Korytnicu v obchodoch nedostať

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov